Αντίστροφη μέτρηση για το Συνέδριο της ΝΔ

Την πρόθεσή του να είναι υποψήφιος για την προεδρία της ΝΔ ανακοίνωσε ο νομάρχης Θεσσαλονίκης Παναγιώτης Ψωμιάδης. 

Ο Κώστας Καραμανλής αναμένεται να αποστείλει επιστολή στα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος. Στη συνέχεια αναμένεται να εκδηλωθούν και οι πρώτες υποψηφιότητες για τη θέση του προέδρου.

Εν τω μεταξύ τεταμένο παραμένει το κλίμα στη ΝΔ.

Τη Δευτέρα, ο επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας Γιώργος Σουφλιάς ανακοίνωσε την αποχώρησή του από την πολιτική, μετά τις αντιδράσεις βουλευτών, οι οποίοι τον θεωρούν εμπνευστή των πρόωρων εκλογών.

Ο κ. Σουφλιάς υπεραμύνθηκε της άποψης του για πρόωρες εκλογές, λέγοντας ότι η απόφαση του Κώστα Καραμανλή να οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές βάζοντας πάνω από όλα το εθνικό συμφέρον, όπως και η στάση του την Κυριακή το βράδυ, τιμούν τον ίδιο και τη ΝΔ.

Τη θέση του καταλαμβάνει ο Ευάγγελος Αντώναρος.

Δήλωση Καραμανλή για τον Γ. Σουφλιά
Ο πρόεδρος της ΝΔ. Κώστας Καραμανλής, με αφορμή την αποχώρηση του Γιώργου Σουφλιά από την πολιτική, εξήρε την προσφορά του «στον τόπο στα δημόσια πράγματα και στην παράταξη».

«Από όλες τις κυβερνητικές θέσεις που πέρασε προσέφερε σημαντικό και δημιουργικό έργο.

Ειδικά τα τελευταία πεντέμισι χρόνια κατά τη θητεία του στο ΥΠΕΧΩΔΕ, είχε αποφασιστική συμβολή στην επιτυχία των δράσεων της κυβέρνησης στους κρίσιμους τομείς του Περιβάλλοντος και των Υποδομών» πρόσθεσε.

«Η απόφαση Σουφλιά αποδεικνύει στην πράξη ότι υπάρχουν πολιτικοί που υπηρετούν τον πολίτη με αρετή και τόλμη» δήλωσε η Ντόρα Μπακογιάννη.
Πηγή: skai.gr