"Θέλω να αναπνεύσω εκτός πολιτικής"

Την αποχώρησή του από την ενεργό πολιτική σκηνή της χώρας ανακοίνωσε τη Δευτέρα ο Γιώργος Σουφλιάς, επιβεβαιώνοντας σχετικές πληροφορίες του ΣΚΑΪ.

"H διαδρομή στην πολιτική τελείωσε για μένα", τονίζει χαρακτηριστικά στη δήλωσή του ο επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας της ΝΔ, τονίζοντας ότι δεν προτίθεται να ορκιστεί βουλευτής.

"Ξεκαθαρίζω και ότι δεν με ενδιαφέρει καμία πολιτική θέση ή αξίωμα, είτε εντός ΝΔ είτε ευρύτερα. Εκείνο που με ενδιαφέρει είναι να αναπνεύσω εκτός πολιτικής", τονίζει ο κ. Σουφλιάς.

Ο κ. Σουφλιάς υπεραμύνθηκε της άποψης του για πρόωρες εκλογές, λέγοντας ότι η απόφαση του Κώστα Καραμανλή να οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές βάζοντας πάνω από όλα το εθνικό συμφέρον, όπως και η στάση του την Κυριακή το βράδυ, τιμούν τον ίδιο και τη ΝΔ.

Έκανε λόγο για «φίλια πυρά» που τον πλήγωναν και επισήμανε ότι κανείς δεν εχει το δικαίωμα να αποδίδει υστεροβουλίες.

Ο λαρισαίος πολιτικός φιλοδοξούσε να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στη "μετά Καραμανλική" εποχή στη Νέα Δημοκρατία, ωστόσο η βαριά ήττα που υπέστη η ΝΔ και η εισήγησή του στον κ. Καραμανλή για πρόωρη προσφυγή στις κάλπες προκάλεσε την εντονότατη αντίδραση πολλών στελεχών της ΝΔ, με τους κ. Λιάπη και Τσιτουρίδη να βάλλουν εναντίον του τη Δευτέρα.

Τη θέση του κ. Σουφλιά στη Βουλή θα καταλάβει ο Ευάγγελος Αντώναρος.

Δήλωση Καραμανλή για τον Γ. Σουφλιά

Ο πρόεδρος της ΝΔ. Κώστας Καραμανλής, με αφορμή την αποχώρηση του Γιώργου Σουφλιά από την πολιτική, εξήρε την προσφορά του «στον τόπο στα δημόσια πράγματα και στην παράταξη».

«Από όλες τις κυβερνητικές θέσεις που πέρασε προσέφερε σημαντικό και δημιουργικό έργο.

Ειδικά τα τελευταία πεντέμισι χρόνια κατά τη θητεία του στο ΥΠΕΧΩΔΕ, είχε αποφασιστική συμβολή στην επιτυχία των δράσεων της κυβέρνησης στους κρίσιμους τομείς του Περιβάλλοντος και των Υποδομών» πρόσθεσε.

«Η απόφαση Σουφλιά αποδεικνύει στην πράξη ότι υπάρχουν πολιτικοί που υπηρετούν τον πολίτη με αρετή και τόλμη» δήλωσε η Ντόρα Μπακογιάννη.

Στη ΝΔ το ενδιαφέρον
είναι πλέον στραμμένο στο έκτακτο συνέδριο για την εκλογή νέου προέδρου στο κόμματο οποίο συγκαλείται σε 1 μήνα. Μέχρι στιγμής, ενδιαφερον φερονται να εχουν εκδηλωσει η Ντόρα Μπακογιάννη, ο Αντώνης Σαμαράς και ο Δημήτρης Αβραμόπουλος.

Πηγή: skai.gr