Κλείσιμο

Η "μάχη" του σταυρού

Χαμόγελα αλλά και απογοήτευση μεταξύ των υποψηφίων έκρυβαν τα αποτελέσματα των βουλευτικών εκλογών. Κορυφαία στελέχη της ΝΔ, όπως ο Γιώργος Αλογοσκούφης, η Φάνη Πάλλη – Πετραλιά, ο Θεόδωρος Κασσίμης, ο Λευτέρης Ζαγορίτης και ο Ευάγγελος Αντώναρος δεν επανεκλέγονται στη νέα Βουλή, όπως επίσης η Κατερίνα Παπακώστα, ο Άρης Σταθάκης, η Έλενα Κουντουρά και ο Απόστολος Σταύρου.

Από το ΚΚΕ εκτός μένουν οι Παναγιώτα Μελά και Ιωάννης Γκιόκας, από το ΣΥΡΙΖΑ η Άννα Φιλίνη και ο Περικλής Κοροβέσης και από το ΛΑΟΣ η Δήμητρα Αράπογλου.

Στον αντίποδα, πρώτοι στα ψηφοδέλτια της ΝΔ στην Α΄ Αθήνας έρχονται με τη σειρά η Ντόρα Μπακογιάννη, ο Δημήτρης Αβραμόπουλος, ο Προκόπης Παυλόπουλος, η Ελίζα Βόζεμπεργκ και η Φωτεινή Πιπιλή.

Στη Β' Αθήνας την πρώτη θέση κατέλαβε ο Άρης Σπηλιωτόπουλος και ακολουθούν ο Κωστής Χατζηδάκης, ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο Γεράσιμος Γιακουμάτος, ο Πάνος Καμμένος, ο Πάνος Παναγιωτόπουλος, ο Γιάννης Παπαθανασίου, ο Βύρων Πολύδωρας, ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης και ο Αργύρης Ντινόπουλος.

Πρώτοι Σκανδαλίδης - Λοβέρδος

Στο ΠΑΣΟΚ, πρώτος σε σταυρούς στην Ά' Αθηνών ήρθε ο Κώστας Σκανδαλίδης (31,605) και ακολουθούν η Άννα Διαμαντοπούλου, ο Χρήστος Παπουτσής, ο Αθ. Αλευράς, ο Αθ. Τσούρας, ο νεοεισερχόμενος Σπύρος Κουβέλης, ο Παντελής Οικονόμου και τέλος η ηθοποιός Πέμη Ζούνη.

Στη Β' Αθηνών η πρωτιά ανήκει στον Ανδρέα Λοβέρδο με 101.449 σταυρούς (σε ποσοστό ενσωμάτωσης 78,07%) και ακολουθούν ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, η Λούκα Κατσέλη, ο Απόστολος Κακλαμάνης, ο Γιάννης Δημαράς, η Μιλένα Αποστολάκη, η Μαρία Δαμανάκη, ο Μίμης Ανδρουλάκης, η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, ο Πέτρος Ευθυμίου, η Βάσω Παπανδρέου, η Σοφία Σακοράφα, ο Τηλέμαχος Χυτήρης, ο Γιώργος Κουτρουμάνης, η Άννα Νταλάρα, ο Μιλτιάδης Παπαϊωάννου, ο Κώστας Γείτονας, ο Γιάννης Βούρος, ο Γιώργος Χαραλαμπόπουλος και τέλος ο Χρήστος Πρωτόπαπας.

ΚΚΕ: Προηγείται η Παπαρήγα

Το ΚΚΕ στην Α' Αθήνας εκλέγει του Λιάνα Κανέλη και Αθ. Παφίλη. Στη Β' ΄Αθήνας προηγείται βεβαίως η ΓΓ του κόμματος Αλέκα Παπαρήγα με 109.442 ψήφους και ακολουθούν ο Σπύρος Χαλβατζής, ο Γιώργος Μαυρίκος, ο Νίκος Παπακωσταντίνου και ο Γιάννης Πρωτούλης.

Ο ΣΥΡΙΖΑ

Στην Α' Αθήνας εκλέγεται ο Αλέξης Τσίπρας, ενώ πρώτος και με μεγάλη διαφορά στη Β΄Αθήνας έρχεται ο Φώτης Κουβέλης (20.477 σταυρούς), και ακολουθούν ο πρώην ευρωβουλευτής Δημήτρης Παπαδημούλης και ο Γρηγόρης Ψαριανός.

Ο ΛΑΟΣ

Στην Α' εκλογική περιφέρεια Αθήνας εκλέγεται ο Αθ. Πλεύρης, ενώ στη Β΄εκλογική περιφέρεια την πρωτιά
πήρε ο πρόεδρος του κόμματος Γιώργος Καρατζαφέρης (73.512 σταυρούς) και ακολουθούν ο 'Αδωνις Γεωργιάδης και ο Κωσταντίνος Αϊβαλιώτης.

Ο Πειραιάς

Στην Α' Πειραιά το ΠΑΣΟΚ εκλέγει δύο βουλευτές (Δημήτρης Καρύδης και Μανώλης Μπεντελιώτης), η ΝΔ έναν (Βασίλης Μιχαλολιάκος), το ΚΚΕ στέλνει στη Βουλή τη Διαμάντω Μανωλάκου,το ΛΑΟΣ τον Βαΐτση Αποστολάτο και ο ΣΥΡΙΖΑ τον Θοδωρή Δρίτσα.

Στη Β' Πειραιά, σε ποσοστό ενσωμάτωσης 78,13% προηγείται σε σταυρούς ο Γρηγόρης Νιώτης (23.830) και ακολουθούν ο Δημήτρης Λιντζέρης και ο Γιάννης Διαμαντίδης. Από τη Νέα Δημοκρατία πρώτος έρχεται ο Γιάννης Τραγάκης με 14.057 σταυρούς και ακολουθεί ο Αναστάσιος Νεράτζης. Από το ΚΚΕ εκλέγεται η Βέρα Νικολαΐδου, από το ΛΑΟΣ ο Γιώργος Ανατολάκης και από τον ΣΥΡΙΖΑ ο Παναγιώτης Λαφαζάνης.

Υπόλοιπο Αττικής

Στο υπόλοιπο Αττικής (με εξαιρετικά χαμηλό ποσοστό ενσωμάτωσης που άγγιζε μόλις το 4,40%) από το ΠΑΣΟΚ εκλέγονται πέντε, πρώτος εκ των οποίων είναι ο Γιώργος Παπανδρέου με 138.226 σταυρούς και ακολουθούν η Εύη Χριστοφιλοπούλου, ο Θόδωρος Πάγκαλος, ο Βασίλης Οικονόμου, ο Παντελής Ασπραδάκης και ο Ντίνος Βρεττός. Από τη Νέα Δημοκρατία εκλέγονται ο Γιώργος Βλάχος, ο Αθ. Μπούρας και ο Νικόλαος Κανταρές. Από το ΛΑΟΣ εκλέγεται ο Μάκης Βορίδης, από το ΚΚΕ φαίνεται να προηγείται ο Χρήστος Κολοβός και από το ΣΥΡΙΖΑ ο Θανάσης Λεβέντης.

Πηγή: skai.gr