Συγχαρητήριες επιστολές στον Γ. Παπανδρέου

Ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα τηλεφώνησε την Κυριακή στον Γιώργο Παπανδρέου για να τον συγχαρεί για την μεγάλη επιτυχία του στις εκλογές της Κυριακής, ανακοινώθηκε από το Λευκό Οίκο.

Ο πρόεδρος Ομπάμα επανέλαβε τη σημασία των σχέσεων ΗΠΑ-Ελλάδας, και δήλωσε ότι προσβλέπει στην περαιτέρω συνεργασία με τον κύριο Παπανδρέου" σύμφωνα με την ανακοίνωση που δόθηκε στη δημοσιότητα από το Λευκό Οίκο.

Τα συγχαρητήριά του στον κ. Παπανδρέου έστειλε και ο Γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί.
Εμμένοντας "στις φιλικές, στενές και πλούσιες σχέσεις που ενώνουν από παλιά την Ελλάδα και τη Γαλλία", ο κ. Σαρκοζί εκφράζει την "ευχή του για περαιτέρω ανάπτυξη της συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών σε όλους τους τομείς, στην υπηρεσία μιας Ευρώπης, πιο ισχυρής, πιο ενωμένης και πιο αλληλέγγυας".

Η πρώτη γραμματέας του γαλλικού Σοσιαλιστικού Κόμματος Μαρτίν Ομπρί έκρινε την Κυριακή ότι η νίκη του Γιώργου Παπανδρέου, επικεφαλής των Ελλήνων Σοσιαλιστών του ΠΑΣΟΚ στις γενικές εκλογές, αποτελεί "μια νέα ελπίδα κατακτήσεων για τους Ευρωπαίους Σοσιαλιστές και Σοσιαλδημοκράτες".

Σε ανακοίνωσή της η κ. Ομπρί απευθύνει "εξ ονόματος των Γάλλων Σοσιαλιστών τις πιο θερμές ευχές προς τον Γιώργο Παπανδρέου και τους φίλους Έλληνες σοσιαλιστές, που το βράδυ της Κυριακής κατέκτησαν την πλειοψηφία των εδρών της Βουλής".


Πηγή: skai.gr