Μήνυμα Γκρούεφσκι στη νέα κυβέρνηση

Μήνυμα προς τη νέα ελληνική κυβέρνηση απέστειλε την Παρασκευή το απόγευμα ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ Νίκολα Γκρούεσφκι, λίγο πριν ανακοινωθούν τα αποτελέσματα των ελληνικών εκλογών.

"Ανεξαρτήτως ποιος θα κερδίσει στις εκλογές στην Ελλάδα, εμείς θα συνεχίσουμε να αναζητούμε εποικοδομητικό τρόπο για την εξεύρεση λύσης στο θέμα της ονομασίας, ώστε να συνεχιστεί η ενσωμάτωση της 'Μακεδονίας' στους ευρωατλαντικούς θεσμούς ", δήλωσε ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ.

Ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ πρόσθεσε ότι "όπως η Ελλάδα, έτσι κι εμείς έχουμε τις κόκκινες γραμμές μας στο θέμα της ονομασίας".

Τα ηλεκτρονικά μέσα μαζικής ενημέρωσης των Σκοπίων, προβάλουν ως πρώτο θέμα τις εκλογές στην Ελλάδα και μετέδωσαν τις πρώτες προβλέψεις των ελληνικών τηλεοπτικών δελτίων, αμέσως με το που έκλεισαν οι κάλπες.

Στις πρώτες αναφορές στα βραδινά δελτία ειδήσεων των τηλεοπτικών σταθμών των Σκοπίων γίνεται λόγος για "καθαρή νίκη του ΠΑΣΟΚ" και προστίθεται ότι "ο Γιώργος Παπανδρέου, σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις, θα είναι σε θέση να σχηματίσει αυτοδύναμη κυβέρνηση ".

Ο μεγαλύτερος ιδιωτικός τηλεοπτικός σταθμός στην ΠΓΔΜ, "Α1", σημειώνει ότι "μετά από έξι χρόνια επανέρχονται στην εξουσία οι Έλληνες Σοσιαλιστές του Γιώργου Παπανδρέου, ενώ το συντηρητικό κυβερνών κόμμα, Νέα Δημοκρατία και ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, περνούν στην αντιπολίτευση".

Ο τηλεοπτικός σταθμός "Τέλμα " αναφέρει ότι "σύμφωνα με τα πρώτα αποτελέσματα, το ΠΑΣΟΚ αποσπά μεγάλη νίκη και ο Γιώργος Παπανδρέου θα ηγηθεί της νέας κυβέρνησης στην Ελλάδα ".
Πηγή: skai.gr