Ισχυρή αυτοδυναμία

• Δείτε live και σχολιάστε: Εικόνα από το στούντιο του ΣΚΑΪ 100,3

 
Μεγάλη διαφορα και ισχυρή αυτοδυναμία στο ΠΑΣΟΚ δίνει το αποτέλεσμα των εθνικών εκλογών της 4ης Οκτωβρίου. "Κοντράστ" συναισθημάτων μεταξύ των οπαδών των δύο μεγάλων κομμάτων, καθώς στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ στην Ιπποκράτους επικρατούν πανηγυρισμοί, ενώ στη Ρηγίλλης
κατήφεια.

Σύμφωνα με τα επίσημα αποτελέσματα στα οποία έχουν ενσωματωθεί στο 30,53% της Επικράτειας τα αποτελέσματα έχουν ως εξής:

ΠΑΣΟΚ 43,48% και 158 έδρες

Νέα Δημοκρατία 35,65% και 97 έδρες

ΚΚΕ  7,05%  και 19 έδρες

ΛΑΟΣ  5,33% και 15 έδρες

ΣΥΡΙΖΑ 4,17% και 11 έδρες

Οικολόγοι Πράσινοι 2,21% και μένουν εκτός Κοινοβουλίου

Η αποχή με καταμετρημένο το 25% των ψήφων της επικράτειας αγγίζει το 31%.

Στις 9 μ.μ. ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Singular logic Γ. Καρακαδάς δήλωσε πως με βάση τα αποτελέσματα 1.700 εκλογικών κέντρων όπου εφαρμόστηκε το σύστημα SRT, η εκτίμηση είναι πως το ΠΑΣΟΚ συγκεντρώνει το 43,8% και 160 έδρες, η Νέα Δημοκρατία 33,9% και 92 έδρες, το ΚΚΕ 7,6% και 21 έδρες, το ΛΑΟΣ 5,6% και 15 έδρες και ο ΣΥΡΙΖΑ 4,5% και 12 έδρες. Οι Οικολόγοι Πράσινοι δεν μπαίνουν στη Βουλή.

Η απόκλιση αυτής της επίσημης εκτίμησης είναι της τάξης του 0,3%.

Ο κ. Καρακαδάς τόνισε πως δεν αναμένεται κάποια έκπληξη όσον αφορά το συσχετισμό δυνάμεων μεταξύ των κομμάτων. Από την πλευρά του ο υπουργός Εσωτερικών δήλωσε βέβαιος πως τα αποτελέσματα αυτά θα επιβεβαιωθούν αργότερα και με τον παραδοσιακό τρόπο εξαγωγής αποτελεσμάτων.




Ευχαρίστησε τον ελληνικό λαό για τον άψογο τρόπο που γιόρτασε -όπως είπε- αυτή την ημέρα δημοκρατίας, όπως επίσης και τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ στον οποίο ευχήθηκε καλή διακυβέρνηση της χώρας στα χρόνια που έρχονται.

Μέχρι στιγμής, τα μεγαλύτερα ποσοστά του ΠΑΣΟΚ συγκεντρώνονται σε Κρήτη, Δωδεκάνησα, Δ. Πελοπόννησο, Ροδόπη και Ευρυτανία, ενώ σε Δυτική Μακεδονία, Πιερία, Μαγνησία και Χαλκιδική προηγείται η ΝΔ.

Ενθουσιώδες είναι το κλίμα έξω από τα κεντρικά γραφεία του ΠΑΣΟΚ στην Ιπποκράτους, όπου εκατοντάδες ψηφοφόροι του κόμματος πανηγυρίζουν τη νίκη.

Αντιδράσεις

Για ιστορική νίκη για το ΠΑΣΟΚ και προσωπικά για το Γιώργο Παπανδρέου έκανε λόγο ο Ευάγγελος Βενιζέλος. Από την πλευρά του ο Γιώργος Σουφλιάς σχολίασε: «Η Νέα Δημοκρατία μίλησε τίμια και ειλικρινά, δεν χάιδεψε αυτιά και είπε τα πράγματα με το όνομά τους».

 «Ο κ. Καραμανλής έφερε το ΠΑΣΟΚ στην εξουσία. Ας αναλάβει τις ευθύνες του», δήλωσε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γ. Καρατζαφέρης, εξερχόμενος από τα γραφεία του κόμματός του.


Πηγή: skai.gr