Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα εξελίσσεται η εκλογική διαδικασία

Απέχουν από τις σημερινές εκλογές οι κάτοικοι του Γραμματικού, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την προβλεπόμενη δημιουργία ΧΥΤΑ στην περιοχή τους. Από τους εγγεγραμμένους έχουν ψηφίσει έως στιγμής εξήντα άτομα, ενώ συγκεντρωμένο πλήθος αποδοκιμάζει όσους προσέρχονται στο εκλογικό κέντρο.

Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα εξελίσσεται η εκλογική διαδικασία στους νομούς της ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Ωστόσο, μικρή καθυστέρηση στην έναρξη της εκλογικής διαδικασίας παρατηρήθηκε σε λιγοστά εκλογικά τμήματα της Ξάνθης, όταν καθυστέρησαν να προσέλθουν οι δικαστικοί αντιπρόσωποι και τα μέλη ορισμένων εφορευτικών επιτροπών.

Στην Καβάλα, άνδρες του Αστυνομικού Τμήματος συνέλαβαν 32χρονο, επειδή αρνήθηκε να συμμετάσχει στην εφορευτική επιτροπή του εκλογικού τμήματος, στο οποίο πήγε να ψηφίσει, ενώ ήταν τακτικό μέλος.

Στη Δράμα, μικρή ένταση προκλήθηκε σε μεγάλο εκλογικό τμήμα στο κέντρο της πόλης, όταν νεαρός άντρας μοίραζε ψηφοδέλτια συγκεκριμένου υποψήφιου. Ύστερα από σύσταση, όμως, που του έγινε από τους αστυνομικούς και τις διαμαρτυρίες των εκπροσώπων των κομμάτων, απομακρύνθηκε.

Στο δήμο Πανοράματος Θεσσαλονίκης, οι πολίτες ασκούν το εκλογικό τους δικαίωμα υπό τους ήχους μελωδιών του Τσαϊκόφσκι, του Μπετόβεν και άλλων διάσημων μουσουργών, μετά από σχετική πρόταση του δημάρχου, Ιγνάτιου Καϊτεζίδη.

Στο Ρέθυμνο, το μόνο μικροπρόβλημα που καταγράφηκε, ήταν στα τμήματα των ετεροδημοτών, στο 3ο Λύκειο και Γυμνάσιο της πόλης του Ρεθύμνου, όπου με την έναρξη του χρόνου ψηφοφορίας, δεν είχαν φτάσει τα ψηφοδέλτια ορισμένων κομμάτων. Το πρόβλημα λύθηκε άμεσα και η ψηφοφορία ξεκίνησε χωρίς ιδιαίτερη καθυστέρηση.
Πηγή: skai.gr