Δηλώσεις πολιτικών αρχηγών

Είναι μια κορυφαία στιγμή ο ελληνικός λαός ψηφίζει για το μέλλον του, ελπίζω όλα να πάνε καλά, δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, ο οποίος ψήφισε στα Ιωάννινα.

Ο ελληνικός λαός αποφασίζει για ασφαλή διέξοδο από την κρίση για πολιτικές που είναι δύσκολες αλλά εγγυώνται μια δυναμική εκκίνηση στην κούρσα της ανάπτυξης, δήλωσε ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος.

«Οι λύσεις, οι εξελίξεις, το αύριο του τόπου είναι στα χέρια μας και μαζί κερδίζουμε την ελπίδα», πρόσθεσε ο πρωθυπουργός.

Σήμερα είναι μέρα Δημοκρατίας, ο καθένας με την ψήφο του έχει ισότιμη δύναμη να αποφασίσει για το μέλλον του τόπου, δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπανδρέου. Πρόσθεσε: «είμαι σίγουρος ότι μαζί θα αλλάξουμε την Ελλάδα. Και το θέλουμε και το μπορούμε και θα το καταφέρουμε».

Η γενική γραμματέας του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα από το 11ο Δημοτικό Σχολείο Νέας Ιωνίας κάλεσε τους ψηφοφόρους να εμπιστευτούν το ΚΚΕ και να αντισταθούν στην εκδοχή του μικρότερου κακού.

«Τούτη την ώρα μιλάει η ξεχασμένη κοινωνία. Όσοι όλοι το προηγούμενο διάστημα δεν είχαν φωνή. Μιλάει ο κόσμος που ζητά ένα μέλλον με αξιοπρέπεια». Αυτό δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος. Ο κ. Τσίπρας είπε επίσης ότι το πραγματικό διακύβευμα είναι να αλλάξει η πολιτική που μας κυβερνά, αλλά και να βγει πιο δυνατή η φωνή της ξεχασμένης κοινωνίας.

Ο κ. Τσίπρας κάλεσε τους πολίτες να κάνουν την υπέρβαση με το ΣΥΡΙΖΑ και να καταδικάσουν την πολιτική που γέννησε μεγαλύτερη διαφθορά και φτώχεια. ΣΥΡΙΖΑ σήμερα όχι μόνο την καρδιά αλλά και στην κάλπη, κατέληξε ο κ. Τσίπρας.

Οι κ. Καραμανλής και Παπανδρέου είναι καλά παιδιά, καλών οικογενειών που κυβερνούν την Ελλάδα εδώ και 35 χρόνια, Είναι καιρός μετά από 35 χρόνια ο λαός τους συνταξιοδοτήσει δήλωσε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης.

Την εκτίμηση ότι όλα θα πάνε καλά εξέφρασε ο Νίκος Χρυσόγελος, επικεφαλής των Οικολόγων Πρασίνων. Κάλεσε τους πολίτες να ψηφίσουν τους Οικολόγους - Πράσινους λέγοντας ότι η ψήφος στο κόμμα είναι ψήφος συνείδησης.

Επισήμανε την ανάγκη όλα να αλλάξουν καθώς οι πολίτες βιώνουν μια μεγάλη οικονομική και κοινωνική κρίση.

«Κρίσιμες» χαρακτήρισε τις σημερινές εκλογές ο επίτιμος πρόεδρος της ΝΔ, Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, που άσκησε το πρωί το εκλογικό του δικαίωμα, στο 9ο δημοτικό σχολείο Χανίων, στη Χαλεπά.

Εξερχόμενος ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε πως ο τόπος περνά μια πολύ δύσκολη εποχή, τα προβλήματα είναι μεγάλα, μεγαλύτερα από ότι φανταζόμαστε.
Πηγή: skai.gr