Οι πολίτες αποφασίζουν

Αυλαία, έπεσε τα μεσάνυχτα της Παρασκευής, στην προεκλογική περίοδο ενόψει των βουλευτικών εκλογών της 4ης Οκτωβρίου 2009.

Την Κυριακή, από τις 7:00 έως τις 19:00, σχεδόν 10 εκατομμύρια ψηφοφόροι (9.866.913 εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους και 34.878 Έλληνες που ζουν και θα ψηφίσουν σε χώρες της ΕΕ) καλούνται να προσέλθουν στις κάλπες, για την ανάδειξη 288 βουλευτών απο 56 εκλογικές περιφέρειες. Άλλοι 12 βουλευτές θα εκλεγούν από τα ψηφοδέλτια Επικρατείας. 

Η άσκηση του εκλογικού δικαιώματος είναι υποχρεωτική, εκτός αν κάποιος έχει ξεπεράσει το 70ό έτος της ηλικίας του ή βρίσκεται στο εξωτερικό.

Δικαίωμα ψήφου έχουν όλοι οι Έλληνες πολίτες που έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους, είναι εγγεγραμμένοι σε εκλογικό κατάλογο δήμου ή κοινότητας της χώρας και δεν έχουν στερηθεί το δικαίωμα του εκλέγειν.

Πού θα ψηφίσουν οι αρχηγοί

Στο 154ο εκλογικό τμήμα Ιωαννίνων θα ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας.

Ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής θα ψηφίσει στο 432ο εκλογικό τμήμα Θεσσαλονίκης και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου στο 1717 ο εκλογικό τμήμα Αθηνών στη Νέα Ερυθραία.

Η γγ. του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα θα ασκήσει το εκλογικό της δικαίωμα 1780π εκλογικό τμήμα, στη Νέα Ιωνία, ενώ ο πρόεδρος του ΣΥΝ Αλέξης Τσίπρας ψηφίζει στο 56ο Λύκειο Αθηνών στους Αμπελόκηπους.

Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης θα ψηφίσει στο 196ο εκλογικό τμήμα στη Θεσσαλονίκη.

Πηγή: skai.gr