Παρέμβαση του προέδρου του ΣΕΒ στο ΣΚΑΪ

Για πρώτη φορά από την έναρξη της προεκλογικής εκστρατείας μίλησε στην ειδική εκπομπή "ΕΚΛΟΓΕΣ 2009: ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ" του ΣΚΑΪ και τον Αλέξη Παπαχελά ο πρόεδρος του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών Δημήτρης Δασκαλόπουλος, κάνοντας – λίγες ώρες πριν ανοίξουν οι κάλπες – μία δήλωση που θα συζητηθεί.

Συγκεκριμένα, ο κ. Δασκαλόπουλος υπογράμμισε “το εκρηκτικό δημόσιο χρέος, το εκτροχιασμένο δημόσιο έλλειμμα το αδηφάγο κράτος, τη διαφθορά, το έλλειμμα της ανταγωνιστικότητας της οικονομίας και παιδείας την άρρωστη υγεία τους νέους ανέργους” ως τα κύρια προβλήματα που θα έχει να αντιμετωπίσει η όποια κυβέρνηση προκύψει μετά τις εκλογές και τόνισε ότι “ο τόπος βρίσκεται σε οριακό σημείο, καμία απόφαση δεν θα είναι εύκολη ή ανώδυνη και αυτό σημαίνει ότι τίποτα ουσιαστικό δεν θα γίνει σε συνθήκες πολιτικής ρευστότητας, γι’ αυτό η χώρα χρειάζεται μια ισχυρή κυβέρνηση για να μπορεί να ασκήσει ισχυρή διακυβέρνηση”.

Στην εκπομπή του Αλέξη Παπαχελά, καλεσμένοι ήταν ακόμη ο υπουργός Ανάπτυξης και υποψήφιος Βουλευτής με τη ΝΔ στην Β’ Αθηνών κ. Κωστής Χατζηδάκης και η κ. Λούκα Κατσέλη, υποψήφια στη Β’ Αθηνών με το ΠΑΣΟΚ και πολιτική εκπρόσωπος του κόμματος σε θέματα οικονομίας.

Οι δύο βασικοί καλεσμένοι, κλήθηκαν να απαντήσουν στις ερωτήσεις που είχαν ετοιμάσει γι’αυτούς ο Κρις Πράις, Διευθυντής Δυτ. Ευρώπης και υπεύθυνος για την Ελλάδα του διάσημου οίκου αξιολόγησης Fitch Ratings καθώς επίσης και η Μαργκαρέτα Ντζερνικ ,αναλύτρια World Εconomic Forum που παρουσίασε αναλυτικά την τελευταία έρευνα του World Economic Forum για την Ελλάδα.
Πηγή: skai.gr