"O πήχης πρέπει να τεθεί στο επίπεδο των απαιτήσεων"

Επαναστατική χαρακτήρισε ακόμα και τη μία ψήφο παραπάνω στο ΚΚΕ η υποψήφια βουλευτής στην Α΄Αθηνών, με το ΚΚΕ, Λιάνα Κανέλη, η οποία μίλησε στο ΣΚΑΪ.gr και το δημοσιογράφο Γιάννη Απέργη, ολοκληρώνοντας το διαδικτυακό διάλογο πολιτών – πολιτικών που άνοιξε το ΣΚΑΪ.gr.

Η κα. Κανέλη τόνισε ότι το ΚΚΕ δεν επέλεξε να είναι μονοθεματικές αυτές οι εκλογές και όλες οι συζητήσεις να κινηθούν γύρω από την οικονομία, αλλά προσπάθησε να διευρύνει το φάσμα.

Χαρακτήρισε τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ «τέρατα του δικομματισμού» που διαζειρίζονται χρέη και δίνουν παροχές και υποσχέσεις με λογιστική προσέγγιση και τόνισε ότι συζητάμε για την οικονομία και την κρίση στο επίπεδο των 30 λεπτών αύξηση.

«Ο πολιτικός διάλογος έτσι όπως διεξήχθη τον τελευταίο μήνα κατέληξε να τετραγωνίζει όλη μέρα τον κύκλο και στο τέλος να καταλήγει σε οβάλ παραλληλόγραμμο», ανέφερε χαρακτηριστικά η κα. Κανέλη.

Η υποψήφια βουλευτής επεσήμανε ότι ο πήχης πρέπει να τεθεί στο επίπεδο των απαιτήσεων και είπε ότι το ΚΚΕ θέτει τις απαιτήσεις.

Η κα. Κανέλη, τόνισε ότι ο λαός είναι εκπαιδευμένος να μην έχει ταξική συνείδηση και είπε ότι ευρωπαϊκές και άλλες μοντέρνες πρωτοβουλίες έκαναν τμήματα του λαού «κοινωνικούς εταίρους» και την κοινωνία, συνεταιρισμό, διασπασμένο σε κομματάκια χωρίς να έχει την αντίληψη της τάξης.

Τόνισε ότι κεντρικό σύνθημα της παράταξης είναι «δυνατό ΚΚΕ, δυνατός λαός» και ότι η πρόταση του ΚΚΕ είναι η εξουσία, αλλά όχι με τη συνηθισμένη αντιπροσωπευτικότητα.

Αναφερόμενη στο δικομματισμό, είπε ότι δεν πέφτει μόνος του, αλλά κάποιος πρέπει να τον ρίξει.

Είπε επίσης, ότι πρέπει να «χτυπηθεί» το μεγάλο κεφάλαιο και ειδικά το πολυεθνικό και ότι οι μεγάλες πολυεθνικές οδηγούν στην ανεργία τους εργαζόμενους σε μικρές επιχειρήσεις.

Επεσήμανε ακόμα, ότι η πράσινη ανάπτυξη, έτσι όπως παρουσιάζεται, σημαίνει ότι ένας «πράσινος βιομήχανος θα χρησιμοποιεί τετραωρίτες, προσωρινώς απασχολούμενους υπαλλήλους».

Σχολιάζοντας το ότι η λεγόμενη πράσινη ανάπτυξη θα δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας, είπε ότι «εμείς δεν είμαστε ΜΚΟ, είμαστε κόμμα. Αυτά τα λένε οι οικολόγοι πράσινοι».

Είπε ακόμα ότι το ΚΚΕ είναι ένα κόμμα που πιστεύει στην Ευρώπη των λαών και είναι πραγματικά ευρωπαϊκό κόμμα και όχι πολυεθνικά ευρωπαϊκό.

«Εμπορευόμαστε ανθρώπους και μετά δίνουμε κονδύλια για το trafficking», είπε η κα. Κανέλη και υπογράμμισε ότι «το trafficking της εργασίας είναι χειρότερο από τη λαθρομετανάστευση γιατί είναι νόμιμο και αποδεκτό», ενώ αποτελεί και κομμάτι της πολιτικής ατζέντας.

Η κα. Κανέλη υπογράμμισε ότι η Ελλάδα βρίσκεται σχεδόν 30 χρόνια στην ΕΕ και συνεχώς παίρνουμε οικονομικά πακέτα και συνεχώς χρωστάμε, καθώς τα χρήματα «πήγαν σε μία άλλη τάξη και οι εργαζόμενοι έμειναν άφραγκοι».

Χαρακτήρισε το δικαστήριο της Χάγης ως το μεγαλύτερο ιδιωτικό διεθνές δικαστήριο, καθώς όπως είπε τους μισθούς των δικαστών πληρώνουν οι ΗΠΑ και είπε ότι περιμένουμε από αυτό να βγάλει απόφαση για τα σύνορά μας.

Είπε ακόμα ότι το Αιγαίο, σε ό,τι αφορά το ΝΑΤΟ δεν έχει σύνορα.

Για το σκοπιανό είπε ότι όλοι θέτουν το θέμα της ονομασίας και κανείς δεν ακούει το ΚΚΕ που λέει ότι «το πρόβλημα με τα Σκόπια είναι πρόβλημα τήρησης των συνόρων και εθνικής κυριαρχίας». 

Τέλος, υπογράμμισε ότι "είναι γενναία πράξη να επαναπροσδιορίσουμε την έννοια λαός και τάξη".
Πηγή: skai.gr