Πλησιάζει η ώρα της κάλπης

Λίγα 24ωρα πριν από τις εκλογές της 4ης Οκτωβρίου και τα επιτελεία των κομμάτων μπαίνουν στην τελική ευθεία. Την ίδια ώρα οι πολιτικοί αρχηγοί ολοκληρώνουν τις ομιλίες και τις περιοδείες τους ανά την Ελλάδα.

Ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, θα μιλήσει στις 17.30 το απόγευμα της Παρασκευής στην Κέρκυρα και στις 19.30 στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση της ΝΔ στο πεδίον του Άρεως.

Στις 19.30 ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου θα μιλήσει στην Πάτρα. "Την Κυριακή κλείνουμε μια και καλή την πόρτα από το παρελθόν και ανοίγουμε την πόρτα στο μέλλον", τόνισε ο κ. Παπανδρέου, μιλώντας στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του Κινήματος, στο Πεδίο του Άρεως. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ζήτησε ισχυρή αυτοδυναμία, τονίζοντας ότι μόνο μια κυβέρνηση με ισχυρή πλειοψηφία στη Βουλή μπορεί να εγγυηθεί τις μεγάλες αλλαγές που χρειάζεται η χώρα, μια κυβέρνηση αυτοδύναμη και σταθερή, "καθώς η Ελλάδα δεν αντέχει άλλη ακυβερνησία, όπως αυτή που ζούμε σήμερα".

Να μην υποκύψουν στον προεκλογικό εκβιασμό για επιλογή ανάμεσα σε ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, ανάμεσα στο τίποτα και τα ψίχουλα, ζήτησε απο τους ψηφοφόρους η γενική γραμματέας του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, στη διακαναλική συνέντευξη στο Ζάππειο. Η κ. Παπαρήγα τόνισε ότι το κόμμα της έχει πρόταση εξουσίας και πρότεινε τη συγκρότηση ενός ενωτικού, λαϊκού ρεύματος αντιπολίτευσης.

Επίσκεψη στον ΟΛΠ θα πραγματοποιήσει ο Αλέξης Τσίπρας και στη συνέχεια θα επισκεφτεί την Εθνική Στατιστική Υπηρεσία.

Στο ξενοδοχείο Πόρτο Παλλάς στη Θεσσαλονίκη θα μιλήσει στις 18.30 το απόγευμα ο Γιώργος Καρατζαφέρης.

Συνέντευξη τύπου στη Θεσσαλονίκη θα παραχωρήσει στις 13.30 ο επικεφαλής των Οικολόγων Πράσινων Νίκος Χρυσόγελος.

Είπαν στο ΣΚΑΪ

• Τηλέμαχος Χυτήρης: "Αυτό που θα προσπαθήσουμε από την πρώτη στιγμή που θα γίνουμε κυβέρνηση, θα είναι να υπάρχει απόλυτη διαφάνεια παντού. Όταν λέμε διαχείριση δημοσίου χρήματος, θα πρέπει να το εννοούμε. Ίσα δικαιώματα και κανόνες απ΄ όλους που να τηρούνται".

• Γιώργος Βλάχος: "Είμαι εναντίον των ΧΥΤΑ και από την πρώτη στιγμή είχα τονίσει στον κ. Παυλόπουλο ότι εάν προχωρήσουν οι ΧΥΤΑ, εγώ δεν έχω χώρο στην κυβέρνηση. Από κει πέρα, όμως, θα πρέπει να σοβαρευτούμε. Τα σκουπίδια δεν μπορούμε να τα φάμε..." .
Πηγή: skai.gr