Επίθεση Τσίπρα σε ΝΔ – ΠΑΣΟΚ

Επίθεση σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας στην Καλαμάτα.

Αναφερόμενος στη ΝΔ, σημείωσε ότι "έχει φτάσει στη σημερινή της κατάσταση, όχι εξαιτίας της απουσίας επικοινωνιακής πολιτικής, αλλά των σοβαρών προβλημάτων που συσσωρεύτηκαν στην κοινωνία, όπως οι χιλιάδες άνεργοι και τα 2 εκατ. των ανθρώπων που ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας".

Για το ΠΑΣΟΚ, ο κ. Τσίπρας δήλωσε ότι δεν ξεκαθαρίζει αν θα στηρίξει το δημόσιο σύστημα κοινωνικής ασφάλισης ή αν θα το μεταφέρει σε ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες, ενώ αναφερόμενος στις εξαγγελίες του κ. Παπανδρέου περί δημιουργίας ταμείου, στο οποίο θα συγκεντρωθούν πόροι από μετοχοποιήσεις δημόσιων οργανισμών και αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας, είπε: "Ποια δημόσια περιουσία σκοπεύουν να αξιοποιήσουν και πως; Και ποιες επιχειρήσεις του δημοσίου θα μετοχοποιήσουν και σε ποιο βαθμό; Καμία απάντηση. Ούτε καν στην περίληψη προγράμματος".

Ο κ. Τσίπρας έκανε ειδική αναφορά στα προγράμματα stage, κατηγορώντας τη ΝΔ για "ασύστολα ψέματα ότι τα χρήματα για τα stage είναι από ευρωπαϊκά κονδύλια. Πρόκειται για χρήματα του δημόσιου προϋπολογισμού που χρησιμοποιούνται για φτηνό εκλογικό ρουσφέτι".

"Από την άλλη πλευρά, το ΠΑΣΟΚ τώρα θυμήθηκε να καταγγείλει τον εργασιακό Μεσαίωνα, ξεχνώντας ότι τον θεμελίωσαν οι δικές του κυβερνήσεις με νόμους, με υπερηφάνεια μάλιστα, ότι μεταρρυθμίζουν την αγορά εργασίας", πρόσθεσε.
Πηγή: skai.gr