"Την Κυριακή ανοίγουμε την πόρτα στο μέλλον"

"Την Κυριακή κλείνουμε μια και καλή την πόρτα από το παρελθόν και ανοίγουμε την πόρτα στο μέλλον", τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου, μιλώντας στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του Κινήματος στο Πεδίο του Άρεως.

Η χώρα, τόνισε ο κ. Παπανδρέου, χρειάζεται μια νέα ηγεσία, μια ηγεσία αξιών, που θα έχει τα χέρια της λυμένα από εξαρτήσεις, που δεν θα λησμονεί ποτέ ότι η εξουσία δίνεται από το λαό, χαράσσεται με το λαό και ασκείται για τον ίδιο το λαό και για κανέναν άλλο. Ενώ, τόνισε χαρακτηριστικά ότι δεν ζητεί ανοχή, αλλά συμμετοχή.

Περιγράφοντας το όραμά του, τόνισε ότι οραματίζεται μια Ελλάδα, στην οποία δεν θα χρειάζεται να είναι κανείς ούτε πλούσιος, ούτε δεμένος στα συμφέροντα και στην εξουσία για να κάνει τα όνειρά του πραγματικότητα, για να φροντίσει την οικογένειά του. Σε αυτή την Ελλάδα πιστεύω, υπογράμμισε, και πρόσθεσε ότι η Κυριακή είναι μια καθοριστική μέρα όχι για το ποιος θα κερδίσει τις εκλογές, αλλά για το αν η πατρίδα θα κερδίσει την ελπίδα και την αλλαγή.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ζήτησε ισχυρή αυτοδυναμία, τονίζοντας ότι μόνο μια κυβέρνηση με ισχυρή πλειοψηφία στη Βουλή μπορεί να εγγυηθεί τις μεγάλες αλλαγές που χρειάζεται η χώρα, μια κυβέρνηση αυτοδύναμη και σταθερή, καθώς η Ελλάδα δεν αντέχει άλλη ακυβερνησία, όπως αυτή που ζούμε σήμερα.

Ο κ. Παπανδρέου απευθύνθηκε και στους αναποφάσιστους, τους οποίους κάλεσε να συστρατευτούν για να αλλάξουν όλοι μαζί, όπως είπε, τη χώρα, ενώ απευθύνθηκε και σε όσους ζητούν μια αποφασιστική κυβέρνηση με σοβαρότητα και βούληση για νοικοκύρεμα, από τους οποίους ζήτησε να συμβάλλουν για να γίνει μια νέα αρχή.

Ανέφερε, επίσης, ότι δεν είναι τυχαίο ότι ο δημόσιος διάλογος σε όλη την προεκλογική περίοδο γίνεται με βάση το πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ και πρόσθεσε ότι από εκείνους που κυβέρνησαν έξι ολόκληρα χρόνια δεν ακούσαμε τίποτα, λες και δεν κυβέρνησαν ποτέ. "Απέναντι στις λύσεις που προτείνουμε εκείνοι απαντούν με ψέματα, με υπεκφυγές και με κατηγορίες και χρησιμοποιούν τη διεθνή κρίση ως πρόφαση. Προσπαθούν να επιβάλλουν την ηττοπάθεια, να σπείρουν τον φόβο και την ανασφάλεια, να χειραγωγήσουν τη δύναμη των Ελλήνων και να καταλαμβάνουν την εξουσία για να τη νέμονται προς όφελός τους και προς όφελος λίγων ευνοουμένων", είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Παπανδρέου κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι έρχεται να ζητήσει και πάλι την ψήφο των Ελλήνων για να κάνει τα ίδια και πρόσθεσε ότι ο κ. Καραμανλής δεν ασχολήθηκε ποτέ με τα θεμελιώδη προβλήματα της κοινωνίας.

Θα δώσουμε μέσα στις εκατό πρώτες μέρες, πρόσθεσε, οξυγόνο στην οικονομία, στην καταπολέμηση της ακρίβειας και των άθλιων πρακτικών σε βάρος του πολίτη, τραβώντας κόκκινη γραμμή στην ασυδοσία των καρτέλ. Επίσης, θα δοθούν αυξήσεις πάνω από τον πληθωρισμό και θα δημιουργηθεί ένα δίκαιο φορολογικό σύστημα ως εργαλείο αναδιανομής του εισοδήματος.

Θα βάλουμε τέλος, τόνισε επίσης ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, στην εκτεταμένη ανομία στην αγορά εργασίας, στην ανασφάλιστη εργασία, στις εξοντωτικές αμοιβές και ωράρια, στις ομαδικές και ανεξέλεγκτες απολύσεις.

Κλείνοντας την ομιλία του ο κ. Παπανδρέου ζήτησε από όλους να ενώσουν τις δυνάμεις τους όχι απλώς για να κερδηθεί η μάχη της Κυριακής, αλλά για να αρχίσει η πορεία αλλαγής της Ελλάδας.
Πηγή: skai.gr