Σφοδρή επίθεση Καραμανλή στο ΠΑΣΟΚ

Σφοδρή επίθεση στο ΠΑΣΟΚ και στον Γ. Παπανδρέου προσωπικά εξαπέλυσε από τη Σύρο, από όπου μίλησε την Πέμπτη βράδυ, ο πρωθυπουργός. Ο Κ. Καραμανλής δήλωσε ότι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ «συνεχίζει να καταφεύγει σε εκθέσεις ιδεών, γενικόλογες, αόριστες, αντιφατικές, αντί να δώσει απαντήσεις».

Αναλυτικότερα, ο κ. Καραμανλής δήλωσε ότι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ «μιλάει για οτιδήποτε άλλο, εκτός από το τι θα κάνει στην οικονομία. Το ζήτημα δεν είναι οι συγχωνεύσεις υπουργείων, όπως είπε χθες, όπου άλλωστε δεν υπάρχουν σημαντικές διαφορές».

Το κεντρικό ερώτημα που τον αφορά, είπε ο πρωθυπουργός, αναφέρεται στην μεγαλύτερη πρόκληση για την χώρα: Την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης. Και σ΄ αυτό -όπως είπε- δεν απαντά.

«Το αποφεύγει, διότι δεν έχει σχέδιο, διότι κρύβει προθέσεις. Γι΄ αυτό και δεν θέλει πρόσωπο με πρόσωπο διάλογο. Γι΄ αυτό και δεν δίνει πρόσωπο με πρόσωπο συνεντεύξεις στην τηλεόραση με δημοσιογράφους. Αποφεύγει λοιπόν τα οικονομικά θέματα. Αποφεύγει τις ερωτήσεις για τα θέματα αυτά, ξέροντας ότι δεν διαθέτει απαντήσεις» είπε ο κ. Καραμανλής.

Ο πρωθυπουργός τόνισε ακόμη ότι ο κ. Παπανδρέου δεν μπορεί να απαντήσει πού θα βρει τα 10 δισ. των παροχών που τάζει, δεν τολμά να διευκρινίσει ότι οι παροχές αυτές θα εκτινάξουν το δημόσιο χρέος και το έλλειμμα, βάζοντας την χώρα σε μεγάλη περιπέτεια και δεν ανοίγει τα χαρτιά του για τους φόρους που θα βάλει. «Μας λέει ότι θα αλλάξει το φορολογικό σύστημα και δεν μας λέει ποιο θα είναι το σύστημα αυτό. Είναι πρωτοφανές: Στο κρισιμότερο μέτωπο για την χώρα, το οικονομικό, ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ, λίγο πριν της εκλογές, μας λέει ένα πράγμα: Το απόλυτο τίποτα» είπε ο πρωθυπουργός.

Αναφέρθηκε στην οικονομική κρίση η οποία όπως είπε δημιουργεί έκτακτες καταστάσεις και απαιτεί άμεσες παρεμβάσεις και δύσκολες αποφάσεις, και τόνισε ότι η αλήθεια είναι ότι τα δύο επόμενα χρόνια είναι δύσκολα, αλλά και καθοριστικά, για την πορεία του τόπου.

Όπως είπε ο Κώστας Καραμανλής, από τις πολιτικές που θα εφαρμοστούν, θα κριθεί η έκταση, η ένταση, αλλά και η διάρκεια της κρίσης θα κριθούν οι αντοχές της οικονομίας μας.

«Οι πολίτες ζητούν ξεκάθαρες απαντήσεις. Συγκεκριμένες. Εξειδικευμένες» τόνισε ο κ.Καραμανλής και κατηγόρησε τον αρχηγό του ΠΑΣΟΚ, λέγοντας ότι συνεχίζει να καταφεύγει σε εκθέσεις ιδεών.

«Γενικόλογες, αόριστες, αντιφατικές. Αντί να δώσει απαντήσεις, προκαλεί διαρκώς νέες ερωτήσεις. Και όσο πολλαπλασιάζονται οι ερωτήσεις, τόσο περισσότερο αποφεύγει το δημόσιο διάλογο. Κρύβεται» είπε ο πρωθυπουργός, τονίζοντας ότι αυτό συμβαίνει γιατί -όπως είπε- δεν έχει απαντήσεις σε όσα προτείνει και διότι κάτι κρύβει.

«Φοβάται μήπως πιεστεί να πει για τους φόρους που σχεδιάζει. Φοβάται μήπως αναγκαστεί να διαψεύσει τις υποσχέσεις που μοιράζει σε όλους. Φοβάται, γιατί αυτά που λέει δεν γίνονται. Εάν γίνονταν, θα οδηγούσαν σε οικονομικά αδιέξοδα. Φοβάται, τελικά, μήπως χρειαστεί να απαντήσει: Πού θα βρει 10 δισ. που χρειάζονται, όπως λέει ο ίδιος, για το έλλειμμα; Πού θα βρει άλλα 10 δισ. για τις υποσχέσεις που μοιράζει; Πόσα θα δανειζόταν το Κράτος; Πού θα έφτανε το δημόσιο χρέος; Πώς θα μπορούσε μετά να ξαναδανειστεί;» διερωτήθηκε ο πρωθυπουργός.

Είπε ακόμη ότι το ΠΑΣΟΚ στην προηγούμενη θητεία του έβαλε σχεδόν 100 φόρους και ανέφερε ότι «με τόσες παροχές που υπόσχονται ένα είναι βέβαιο. Θα οδηγηθούν σε δραματική αύξηση των φόρων. Και ερωτώ: Τί, ακριβώς, σχεδιάζουν; Γιατί αρνούνται να πουν οτιδήποτε; Πόσα νέα βάρη θα πέσουν στα μεσαία νοικοκυριά; Πόσο θα επιβαρυνθούν οι μικρομεσαίοι επιχειρηματίες; Πόσα θα πληρώνει μια φτωχή οικογένεια, που παίρνει κάποια επιδόματα;»

Αναφέρθηκε στα μέτρα που πήρε η κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της κρίσης, και είπε ότι «την ώρα που κάποιοι κινδυνολογούσαν, χωρίς να προτείνουν τίποτα, η κυβέρνηση αυτή έβαζε σε εφαρμογή πολιτικές ευθύνης. Εφαρμόσαμε στοχευμένα μέτρα που απέτρεψαν δυσμενέστερες επιπτώσεις».
Πηγή: skai.gr