Οι προτεραιότητες της "επόμενης ημέρας"

Ένα πρώτο "δείγμα γραφής" των αλλαγών στις οποίες θα προβεί την 5η Οκτωβρίου, στην περίπτωση που το ΠΑΣΟΚ κερδίσει τις εκλογές, παρουσίασε την Τετάρτη ο πρόεδρος του κόμματος Γιώργος Παπανδρέου στη διακαναλική συνέντευξη Τύπου.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έκανε λόγο για ένα κράτος "που διασφαλίζει τη διαφάνεια και τα δικαιώματα των πολιτών", χαρακτήρισε λάθος το πάγωμα μισθών και συντάξεων από την κυβέρνηση της ΝΔ, και πρόσθεσε ότι απαιτούνται ριζικές αλλαγές στο κράτος.

"Απαιτείται άμεση αναθέρμανση της οικονομίας, ολοκληρωμένο σχέδιο ρεαλιστικό, που έχουμε καταθέσει. Απαιτείται αναπτυξιακή έκρηξη που θα επενδύσει και θα στηρίξει τις παραγωγικές δυνάμεις που ασφυκτιούν κάτω από τη διαφθορά και την γραφειοκρατία".

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αναφέρθηκε σε 3 θεμελιώδεις αλλαγές στις οποίες θα προβεί:

Συγκεκριμένα, ο κ. Παπανδρέου έκανε λόγο για κυβερνητικό σχήμα με σαφώς μικρότερο αριθμό μελών.

Στο νέο κυβερνητικό σχήμα θα συσταθούν για πρώτη φορά υπουργείο Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής, αυτόνομο υπουργείο Οικονομικών για τη συγκράτηση των δημοσίων δαπανών με τη συμμετοχή ομάδας επιφανών οικονομολόγων και υπουργείο Προστασίας του Πολίτη στο οποίο θα συμπεριληφθούν οι τομείς της Δημόσιας Τάξης, της πυροσβεστικής και της Πολιτικής Προστασίας. Παράλληλα, τα υπουργεία Δημοσίων Έργων και Μεταφορών συγχωνεύονται και δημιουργείται υπουργείο Υποδομών.

Η δεύτερη αλλαγή θα είναι η αξιοκρατία. "Θα είναι η κυβέρνηση των άριστων και όχι των αρεστών, βάζουμε τέλος στη λογική του ρεβανσισμο, τέλος στη λογική του ότι το κράτος είναι λάφυρο του κόμματος που κερδίζει τις εκλογές" δήλωσε.

Τρίτη θεμελιώδης αλλαγή κατά τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ είναι η θέσπιση ασυμβίβαστου κράτους – κόμματος, κρατικών και κομματικών αξιωμάτων.  "Το κράτος θα υπηρετεί τους πολίτες δεν θα υπάρχουν μικροκομματικές σκοπιμότητες" τόνισε ο κ. Παπανδρέου.
Πηγή: skai.gr