"Ψήφο συνείδησης" ζητά ο Α. Τσίπρας

Ψήφο συνείδησης και όχι λευκή επιταγή στο ΠΑΣΟΚ ζήτησε από την Κομοτηνή, ο Πρόεδρος του ΣΥΝ Αλέξης Τσίπρας.

Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, που περιόδευσε στην Ροδόπη, συναντήθηκε με τους εργαζομένους της ενωμένης κλωστοϋφαντουργίας, στους οποίους δεσμεύτηκε να είναι δίπλα τους στους κοινωνικούς αγώνες και μετά τις εκλογές όπως ήταν και πριν.

Ταυτόχρονα, επανέλαβε την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ να περάσει ο Όμιλος Λαναρά στον έλεγχο του δημοσίου και δεσμεύτηκε να παλέψει για αυτό και μέσα, αλλά και έξω από το Κοινοβούλιο.

Στη συνέχεια, ο κ. Τσίπρας συναντήθηκε με τους εργαζόμενους της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Ροδόπης, οι οποίοι διαμαρτυρόμενοι για το ότι παραμένουν απλήρωτοι τους τελευταίους 18 μήνες, είχαν αποκλείσει το κτίριο της Αγροτικής Τράπεζας στην Κομοτηνή.

Συνομιλώντας με τους εργαζόμενους, ο Αλέξης Τσίπρας επιτέθηκε στην κυβέρνηση, λέγοντας ότι "της αξίζει μια μεγάλη ήττα στις εκλογές, για την κατάσταση στην οποία κατάντησε τη χώρα".

Αναφερόμενος στους εργαζόμενους τόσο της ΕΑΣ όσο και των κλωστηρίων, χαρακτήρισε τα δύο αυτά προβλήματα, ως τις "κύριες κοινωνικές πληγές της Θράκης".

Στη συνέχεια, συνοδευόμενος από τοπικά στελέχη της παράταξης και νεολαίους, ο Αλέξης Τσίπρας περιόδευσε στην αγορά της Κομοτηνής, όπου και συνομίλησε με τους καταστηματάρχες για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Σε δηλώσεις του τόνισε ότι την Κυριακή η ΝΔ θα συντριβεί και της αξίζει, γιατί έφερε την κοινωνία στο χείλος της κατάρρευσης, ενώ για το ΠΑΣΟΚ είπε ότι δεν εμφανίζει το οικονομικό του πρόγραμμα και ζητά από το λαό λευκή επιταγή.
Πηγή: skai.gr