"Παροχές τώρα, οικονομικές περιπέτειες μετά"

"Αυτός που κάνει παροχές τώρα, θα προκαλέσει οικονομικές περιπέτειες μετά" δήλωσε την Τρίτη από το Περιστέρι ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, ο οποίος συνέχισε τον διάλογο που έχει ανοίξει με τους πολίτες.

Ο πρωθυπουργός επιτέθηκε με σφοδρότητα στο ΠΑΣΟΚ, επαναλαμβάνοντας τις κατηγορίες του για κρυφή ατζέντα της Ιπποκράτους στην οικονομία, επιχειρώντας να αντιπαραβάλει τη στάση που τηρεί στο θέμα αυτό η Νέα Δημοκρατία.

Ειδικότερα, ο πρωθυπουργός, αναφερόμενος στο πάγωμα των μισθών για δύο χρόνια, τόνισε ότι αυτό αφορά μόνο τους υπαλλήλους στο δημόσιο τομέα και όχι στον ιδιωτικό. "Στον ιδιωτικό τομέα ακολουθούνται οι συλλογικές συμβάσεις και πέρυσι προβλεπόταν αύξηση 5,5%", είπε και πρόσθεσε: "Όταν λέμε πάγωμα μισθών, εννοούμε μόνο τους μισθούς στο δημόσιο και μάλιστα από ένα ύψος και πάνω".

Σε ό,τι αφορά το έλλειμμα και τη στάση άλλων χωρών της ΕΕ απέναντι σε αυτό το πρόβλημα, ο πρωθυπουργός είπε ότι δεν του είναι ευχάριστο να προτείνει δύσκολες συνταγές, αλλά υπάρχει συμφωνία με την ΕΕ για τους κανόνες που αφορούν το έλλειμμα. "Ωστόσο, δεν το κάνουμε γιατί μας το επιβάλλουν κάποιοι. Το κάνουμε για να νοικοκυρέψουμε το σπίτι μας. Κάποιες χώρες της ΕΕ έχουν πράγματι πολύ μεγάλο έλλειμμα, όμως στη δική μας περίπτωση υπάρχει ένας επιβαρυντικός παράγοντας, το τεράστιο δημόσιο χρέος", είπε και διευκρίνισε:

"Αν το έλλειμμα φύγει μια χρονιά δεν είναι τραγικό, αν τα δημοσιονομικά είναι εντάξει. Για χώρες, όμως, που έχουν μεγάλο δημόσιο χρέος είναι εξαιρετικά επιβαρυντικό και είναι επιτακτική ανάγκη να χτυπηθούμε μαζί του και να το φέρουμε στα επίπεδα, που πρέπει".

Ο κ. Καραμανλής κατηγόρησε την αξιωματική αντιπολίτευση ότι επιχειρεί με ευχολόγια να λύσει τα προβλήματα και εκτίμησε ότι το πρόβλημα θα γίνει μεγαλύτερο. "Το χρέος χτίστηκε με τις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ", είπε και τόνισε ότι "βλέποντας και κάνοντας είναι η συνταγή του ΠΑΣΟΚ".

Ο πρωθυπουργός επανέλαβε ότι "αυτός που κάνει παροχές τώρα, θα προκαλέσει οικονομικές περιπέτειες μετά", και αναφερόμενος στο δημόσιο χρέος είπε ότι "έχουμε μια "πάθηση" και πρέπει να τη θεραπεύσουμε. Αρκεί να αποφασίσουμε να διαλέξουμε το σωστό και όχι να μας παρασύρουν οι σειρήνες ότι μπορούν να λυθούν τα πράγματα μόνα τους, χωρίς ούτε ένα δυσάρεστο μέτρο, ούτε μια αποσαφήνιση".

Κάλεσε πάλι τον κ. Παπανδρέου να δώσει σαφείς απαντήσεις στο τι εννοεί μεσαίο εισόδημα, ποια θα είναι η ενιαία φορολογική κλίμακα, τι θα κάνει με τα επιδόματα των δημοσίων υπαλλήλων.

"Όταν κάποιος δεν θέλει να πει τίποτα 5 μέρες πριν τις εκλογές, τότε κάποιο λάκκο έχει η φάβα", είπε ο πρωθυπουργός.

Επιπλέον, τόνισε ότι χρειάζεται προσωπικό ειδικευμένο, κυρίως στα νοσοκομεία και στις Μονάδες Εντατικής και διευκρίνισε ότι ο χώρος της Υγείας και της Παιδείας εξαιρείται από το πάγωμα προσλήψεων.

Ο πρωθυπουργός επανέλαβε, επίσης, ότι θα αλλάξει το καθεστώς του πανεπιστημιακού ασύλου, θα λάβει μέτρα ώστε να διαδηλώνουν όσοι θέλουν, αλλά να μην κλείνουν το κέντρο της Αθήνας, και τόνισε ότι οι αστυνομικοί είναι οι προστάτες της ζωής των πολιτών και της περιουσίας τους, κατηγορώντας όσους υποστηρίζουν "παρωχημένες" απόψεις, ότι η αστυνομία είναι εναντίον της κοινωνίας.

Τόνισε ακόμη ότι δεν υπάρχει περιθώριο να πάει καμία ψήφος χαμένη, παραδέχθηκε λάθη και είπε ότι μια κυβέρνηση μπορεί να δημιουργεί πικρίες και δυσαρέσκειες, αλλά σε μια κρίσιμη στιγμή, όπως αυτή σήμερα, δεν υπάρχει περιθώριο για ψήφο διαμαρτυρίας, γιατί θα επωφεληθεί το ΠΑΣΟΚ.
Πηγή: skai.gr