Κλείσιμο

Πλησιάζει η ώρα της κάλπης

Λίγες ημέρες πριν από τις εκλογές της 4ης Οκτωβρίου και οι πολιτικοί αρχηγοί συνεχίζουν τις περιοδείες, τις ομιλίες και τις επισκέψεις τους.

Σε προεκλογική συγκέντρωση στη Λιβαδειά θα μιλήσει στις 19.30 το απόγευμα της Τρίτης, ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής.

Το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας θα επισκεφθεί το πρωί ο Γιώργος Παπανδρέου. Στις 19.30 το απόγευμα θα μιλήσει στη Θεσσαλονίκη.

Στις 19.00 η κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ στην πλατεία Κοτζιά, με ομιλητή τον Αλέξη Τσίπρα.

Συνάντηση με τον υπηρεσιακό υπουργό Εσωτερικών Σπύρο Φλογαΐτη είχε το πρωί ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ. Στις 19.00 το απόγευμα θα μιλήσει σε συγκέντρωση στο πνευματικό κέντρο Κορυδαλλού.

Τις προτάσεις τους για τη διαφάνεια και το μοντέλο διακυβέρνησης θα παρουσιάσουν στις 12 το μεσημέρι σε συνέντευξη τύπου οι Οικολόγοι Πράσινοι.

Δηλώσεις πολιτικών στο ΣΚΑΪ 100.3

Για παράλογες αυξήσεις και παράλογη τακτική προείσπραξης στα διόδια έκανε λόγο ο υποψήφιος βουλευτής στην Α’ Αθήνας με το ΠΑΣΟΚ Χρήστος Παπουτσής, τονίζοντας ότι αν το ΠΑΣΟΚ κερδίσει τις εκλογές θα προσπαθήσει να έρθει σε συνεννόηση με τις κοινοπραξίες που χειρίζονται τα διόδια, ώστε να υπάρξει χρηματοδότηση από το πρόγραμμα δημόσιων επενδύσεων και οι πολίτες να μην προπληρώνουν ένα έργο.

Για τους ημιυπαίθριους είπε ότι η κυβέρνηση της ΝΔ νομιμοποίησε την αυθαιρεσία, τονίζοντας ότι υπάρχουν πολλά παρόμοια ανοιχτά θέματα. Για το λόγο αυτό, ο κ. Παπουτσής κατηγόρησε τη ΝΔ για έλλειψη πολιτικής βούλησης και ελεγκτικών μηχανισμών.

Παραδέχτηκε ότι η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ «άνοιξε» την πόρτα του δημοσίου στα Stage, αλλά κατηγόρησε τη ΝΔ για εμπόριο ελπίδας. Επίσης είπε ότι το ΠΑΣΟΚ δεν πρόκειται να «σπάσει» τις συμβάσεις των εργαζομένων με Stage.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Ανάπτυξης και υποψήφιος βουλευτής της Β’ Αθηνών με τη ΝΔ Κωστής Χατζηδάκης, επεσήμανε ότι στο δημόσιο υπάρχουν εργαζόμενοι με διαφορετικές συμβάσεις εργασίας και τόνισε ότι το πιο σημαντικό είναι όλοι οι εργαζόμενοι να απολαμβάνουν ανθρώπινους μισθούς και όλα τα δικαιώματα της ασφάλισης.

Αναφορικά με τα ψηφοδέλτια της ΝΔ, τόνισε ότι η παράταξη έκανε την αυτοκριτική της.

Ο κ. Χατζηδάκης είπε ότι πλέον το ζήτημα είναι ποιο δρόμο θα ακολουθήσει η χώρα, επισημαίνοντας ότι η ΝΔ λέει «σκληρές αλήθειες», ενώ τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ καταστροφολογούν και στη συνέχεια «έρχονται να δώσουν λύσεις σαν Άγιοι Βασίληδες».

Το θέμα της απασχόλησης και της ανεργίας ιδιαίτερα μετά την οικονομική κρίση απασχολεί το σύνολο των πολιτών και η κυβέρνηση της ΝΔ με τις δράσεις της έκανε έργο, δήλωσε στο ΣΚΑΪ η υποψήφια με τη ΝΔ στη Β΄ Αθήνας Φάνη Πετραλιά. Τόνισε ότι 98.000 άνεργοι έχουν βρει πλήρη απασχόληση με ευρωπαϊκό και κρατικό χρήμα.

Για τα Stage, η κ. Πετραλιά, είπε ότι οι εργαζόμενοι αποκτούν εμπειρία και προϋπηρεσία. Επισήμανε ότι η κυβέρνηση της ΝΔ εκείνο που έκανε είναι να μοριοδοτεί τα παιδιά τα οποία εργάζονται με 50% επιπλέον όταν γίνονται οι διαγωνισμοί του ΑΣΕΠ.

Την εκτίμηση ότι η κάλπη επιφυλάσσει εκπλήξεις, αλλά το ΠΑΣΟΚ έχει όλες τις δυνατότητες και για νίκη και για αυτοδυναμία, εξέφρασε η υποψήφια στη Β’ Αθηνών με το ΠΑΣΟΚ, Μαρία Δαμανάκη και τόνισε ότι πρώτα από όλα η Ελλάδα πρέπει να κερδίσει τη χαμένη αξιοπιστία της και κατηγόρησε τον υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Παπαθανασίου, ότι δε γνωρίζει πόσο είναι το έλλειμμα.

Είπε ότι το ΠΑΣΟΚ έχει δεσμευθεί ότι θα αναδιοργανώσει το δημόσιο, στο οποίο πρέπει να υπάρχει η διαδικασία αξιολόγησης και λογοδοσίας.

Επίσης, χαρακτήρισε «δουλεμπόριο» την ενοικίαση εργαζομένων.

Ο υποψήφιος στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΚΚΕ Τάκης Τσιόγκας επεσήμανε ότι οι πολιτικές των δύο μεγάλων κομμάτων συνθλίβουν τα δικαιώματα των εργαζομένων και είπε ότι τα κεντρικά ζητήματα των εκλογών είναι η μόνιμη και σταθερή εργασία και οι ανθρώπινες συντάξεις.

Τόνισε ακόμα ότι το ΚΚΕ πρέπει να ενισχυθεί, γιατί μάχεται για τα δικαιώματα των εργαζομένων.

Η υποψήφια στην Α’ Αθήνας με το ΣΥΡΙΖΑ, Άννα Φιλίνη επεσήμανε ότι οι τεχνικές υπηρεσίες του υπουργείου ΠΕΧΩΔΕ έχουν πέσει σε αδράνεια, καθώς τα έργα δίνονται σε ιδιώτες, ενώ έκανε λόγο και για έλλειψη ελέγχου.

Μιλώντας στο Εκλογικό Καφενείο του ΣΚΑΪ 100,3 η Αναστασία Καρκάνη, υποψήφια στην Α’ Αθηνών με τη ΝΔ, τόνισε ότι τα Stage είναι στα πλαίσια του προσωρινού, είπε ότι η ΝΔ έδωσε πολλές κοινωνικές παροχές και κάλεσε τους πολίτες να προχωρήσουν σε υπεύθυνες επιλογές.

Η Αθηνά Μαλαγαρδή υποψήφια στην Α’ Αθήνας με το ΠΑΣΟΚ, τόνισε ότι το ΠΑΣΟΚ προτείνει την ενδυνάμωση των ελεγκτικών μηχανισμών για την εργασία και είπε ότι έχει πολιτική βούληση στον τομέα της απασχόλησης.
Πηγή: skai.gr