"Δημοψήφισμα για την ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ"

Στα εθνικά θέματα επικεντρώθηκε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζάφερης από την Θράκη όπου βρέθηκε τη Δευτέρα. Ο κ. Καρατζαφέρης πρότεινε να διεξαχθεί δημοψήφισμα για την ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ, ενώ αναφέρθηκε και στον αγωγό Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολη.

"Έρχομαι στην ακριτική αυτή περιοχή της Ελλάδος για να δώσω το μήνυμα της αισιοδοξίας και να μεταφέρω την αγάπη και την υποχρέωση του Κέντρου προς αυτή την Περιφέρεια. Όσοι πιστεύουν ότι θα εκχωρήσουμε την επικυριαρχία σ’ αυτό εδώ τον τόπο, κάνουν λάθος μεγάλο. Ανατέλλει μια νέα εποχή για τη Θράκη", τόνισε ο πρόεδρος του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού, κατά την άφιξή του αργά το απόγευμα στο αεροδρόμιο Δημόκριτος της Αλεξανδρούπολης.

Λίγο αργότερα, σε δηλώσεις του στην Κομοτηνή όπου είναι υποψήφιος και πραγματοποίησε την κεντρική του ομιλία, ο κ. Καρατζαφέρης χαρακτήρισε ρατσιστικό το επιχείρημα ότι ο ΛΑΟΣ. διασπά την ψήφο των χριστιανών. "Ο ΛΑΟΣ. είναι ένα κόμμα που ψηφίζεται τόσο από Έλληνες χριστιανούς όσο και από Έλληνες μουσουλμάνους. Απαντώντας στα δημοσιεύματα που με θέλουν εχθρό της Τουρκίας έχω να πω ότι δεν είναι εχθρός κανενός αυτός που επιζητά την αξιοπρέπεια της χώρας του", σημείωσε ο κ. Καρατζαφέρης.

Ο κ. Καρατζαφέρης σχολίασε και το θέμα του αγωγού Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολη, υπογραμμίζοντας ότι υπάρχει ένας όρος που θα διευκολύνει τον Παπανδρέου αν θελήσει να "παγώσει" το θέμα, το ότι η Ελλάδα μπορεί να υποχωρήσει όποτε θέλει. "Κάτι τέτοιο ωστόσο θα ήταν καταστροφικό για την πατρίδα, γιατί από την σύμβαση προκύπτουν εξαιρετικά ευεργετήματα. Είναι σαν να ανοίγουμε μια άλλη πόρτα και θα ήταν μεγάλο λάθος του Παπανδρέου να μην το δει αυτό" είπε χαρακτηριστικά.

Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ. από την Κομοτηνή κάλεσε το τουρκικό προξενείο να λειτουργήσει στα ίδια καλούπια όλων των διπλωματικών αποστολών γιατί, όπως είπε, "ο ρόλος τους έχει ξεφύγει", τονίζοντας παράλληλα ότι η αύξηση επιρροής της δύναμης του τουρκικού προξενείου, είναι προϊόν λαθών των ελληνικών κυβερνήσεων.

Ο κ. Καρατζαφέρης στην ομιλία του πρότεινε να διεξαχθεί δημοψήφισμα για την ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ. "Όσο η Τουρκία παραβιάζει και το προξενείο προσπαθεί να γίνει κράτος εν κράτη, η Τουρκία Ευρώπη δεν βλέπει" ανέφερε.

Απευθυνόμενος δε στους Έλληνες μουσουλμάνους τόνισε ότι: "απολαμβάνετε το Ευρωπαϊκό κεκτημένο για το οποίο έχει χυθεί ιδρώτας. Να ευλογείτε αυτή τη χώρα που σας δίνει όλα αυτά τα προνόμια".
Πηγή: skai.gr