Πυρά Καραμανλή από τη Μυτιλήνη

Καθοριστικής σημασίας για τα εθνικά μας θέματα χαρακτήρισε την επόμενη περίοδο ο πρωθυπουργός κατά την ομιλία του στη Μυτιλήνη, επαναλαμβάνοντας την πάγια θέση της Ελλάδος στο ζήτημα της ένταξης της Τουρκίας στην ΕΕ, δηλαδή «πλήρης συμμόρφωση – πλήρης ένταξη».

Ο κ. Καραμανλής τόνισε ότι το καθεστώς στο Αιγαίο δεν αλλάζει και δεν πρόκειται να αλλάξει, διαμήνυσε ότι δεν παζαρεύουμε κυριαρχικά μας δικαιώματα, ενώ αναφερόμενος στο θέμα της παράνομης μετανάστευσης, τόνισε ότι «η Τουρκία υποχρεούται να πάψει επιτέλους να καλύπτει σύγχρονους δουλέμπορους».

Ακόμα, ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στα έργα που έγιναν τα τελευταία πεντέμισι χρόνια στο βόρειο Αιγαίο, λέγοντας ότι «η Ελλάδα βγήκε από την εγκατάλειψη του παρελθόντος», ενώ ειδική αναφορά έκανε στον Άη Στράτη που γίνεται το πρώτο «πράσινο» νησί της χώρας, πρότυπο για ολόκληρη την Ευρώπη.

«Εμπιστεύομαι την ωριμότητα των Ελλήνων. Εμπιστεύομαι την ωριμότητα των Αιγαιοπελαγιτών» διακήρυξε ο κ. Καραμανλής, επαναλαμβάνοντας ότι «οι δυσκολίες δεν αντιμετωπίζονται με ευχάριστες αποφάσεις. Δεν αντιμετωπίζονται χωρίς σχέδιο. Δεν αντιμετωπίζονται με ευχολόγια. Και το ΠΑΣΟΚ δεν αναζητά πραγματικές λύσεις στα προβλήματα του Τόπου. Το μόνο που τους νοιάζει είναι η εξουσία. Αυτά που υπόσχονται δεν γίνονται. Αυτά που ακούγονται από το ΠΑΣΟΚ δεν οδηγούν σε λύσεις. Οδηγούν σε αδιέξοδα. Αδιέξοδα για την Οικονομία. Αδιέξοδα που θα κοστίσουν ακριβά για την χώρα».
Πηγή: skai.gr