Κλείσιμο

Παπαθεμελής: Αγώνας για τίμιο κράτος

Για καρτέλ των κομμάτων της Βουλής έκανε λόγο ο πρόεδρος της «Δημοκρατικής Αναγέννησης», Στέλιος Παπαθεμελής (φωτό) και κατήγγειλε τον αποκλεισμό του κόμματός του από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.

Κατά τη διάρκεια διακαναλικής συνέντευξης στο Ζάππειο ο κ. Παπαθεμελής τόνισε ότι το κόμμα του αγωνίζεται για ένα «τίμιο κράτος», σημείωσε ότι η ψήφος στη «Δημοκρατική Αναγέννηση» έχει πολλαπλασιαστική ικανότητα και δεν πάει χαμένη και πρόσθεσε ότι πρόκειται για ένα κίνημα «βαθύτατα κοινωνικό και πατριωτικό, που δεν πουλάει πατριωτισμό, αλλά η συμμετοχή του στην κεντρική πολιτική σκηνή άφησε έργο και όχι σκιές».

Αναφερόμενος στην υπόθεση Siemens o κ. Παπαθεμελής υποστήρίξε ότι τα δύο μεγάλα κόμματα έχουν βεβαρημένο πολιτικό παρελθόν. Για το ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι «παραπαίει αναζητώντας ιδεολογικούς προσανατολισμούς», ενώ για τον ΛΑΟΣ ότι «εμπορεύεται αξίες, που ούτε καν πιστεύει».

Ακόμα, ο κ. Παπαθεμελής τάχθηκε κατά της άγριας λιτότητας, για την εξωτερική πολιτική είπε ότι «δεν παζαρεύουμε τα εθνικά μα θέματα και ότι παραδώσαμε το όνομα «Μακεδονία», ενώ για το θέμα των λαθρομεταναστών υπογράμμισε ότι «η χώρα δεν μπορεί να είναι ξέφραγο αμπέλι» και ότι «πρέπει να συγκροτηθεί μια μεταναστευτική πολιτική σε συνεργασία με την ΕΕ, καθώς οι δυνατότητες απορρόφησης λαθρομεταναστών από την Ελλάδα είναι περιορισμένες».

Τέλος, σχετικά με την προοπτική μετεκλογικής συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ ή τη ΝΔ, ο πρόεδρος της «Δημοκρατικής Αναγέννησης» άφησε το ενδεχόμενο ανοικτό, δηλώνοντας ότι «η χώρα πρέπει να αποκτήσει κυβέρνηση» και ότι το κόμμα του θα εξετάσει προσεκτικά κάθε σχετική πρόταση.
Πηγή: skai.gr