Κλείσιμο

Ανεβαίνουν οι τόνοι

ΝΔ: Είναι μεγάλα τα κενά των οικονομικών προτάσεων του ΠΑΣΟΚ δήλωσε από το Ηράκλειο ο Κώστας Καραμανλής και τόνισε ότι δεν υπάρχει συγκροτημένο σχέδιο πέραν από ανεύθυνες προτάσεις.

Επίσης, κατηγόρησε τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ ότι αρνούμενος να συμμετάσχει σε μια ακόμη τηλεοπτική αναμέτρηση αρνείται να δώσει απαντήσεις στα ερωτήματα των πολιτών.

ΠΑΣΟΚ: «Δεν θα αλλάξει τίποτα στη φορολογία των αγροτών», δήλωσε ο Γιώργος Παπανδρέου στην ομιλία του στη Λάρισα, ενώ παρουσίασε 10 μέτρα άμεσης στήριξης για την αντιμετώπιση της κρίσης που ζει ο αγροτικός κόσμος.

Μεταξύ αυτών των μέτρων περιλαμβάνονται αύξηση της επιστροφής του ΦΠΑ, ριζικές αλλαγές στους συνεταιρισμούς και βελτίωση της ασφαλιστικής κάλυψης των αγροτών.

Αναφερόμενος στο ασφαλιστικό των αγροτών δήλωσε ότι η βασική σύνταξη θα βελτιωθεί, ενώ όλοι οι ασφαλισμένοι του ΟΓΑ θα συνταξιοδοτούνται με 37 χρόνια ασφάλιση ανεξαρτήτως ορίου ηλικίας.

ΚΚΕ: Να γυρίσουν την πλάτη σε Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ ζήτησε από τους πολίτες η Αλέκα Παπαρήγα, μιλώντας στο Βόλο, καθώς όπως είπε έχουν την ίδια πολιτική. «Αυτό που ζητάει το ΚΚΕ είναι στις 5 Οκτώβρη τα δύο κόμματα της αστικής τάξης να αλληλοσυγχαίρονται μεταξύ τους - το ένα θα είναι περισσότερο ή λιγότερο στεναχωρημένο - αλλά και τα δύο να υπολογίζουν ότι έχουν χάσει ψήφους σε εργατογειτονιές και σε φτωχές αγροτικές περιοχές», δήλωσε χαρακτηριστικά.

ΛΑΟΣ: Έμφαση στα εθνικά ζητήματα έδωσε κατά την ομιλία του σε εκδήλωση που διοργάνωσε το ΛΑΟΣ προς τιμήν των Βορειοηπειρωτών, ο Γιώργος Καρατζαφέρης, σημειώνοντας ότι «υπάρχουν πολλοί ορατοί, πολλοί πραγματικοί κίνδυνοι».

«Στη Θράκη ότι το τουρκικό προξενείο και οι ψευτμουφτήδες λειτουργούν ως κράτος εν κρατείς. Μάλιστα υπάρχει προσπάθεια να καλυφθούν οι αφίσες του ΛΑΟΣ που έχουν σύνθημα Σκόπια και Τουρκία απειλούν την Ελλάδα», ανέφερε μεταξύ άλλων.

Στην Κύπρο υποστήριξε ότι η ελληνική κυβέρνηση έχει αφήσει μόνο του τον Χριστόφια να τα βγάλει πέρα, όχι τόσο με τον Ταλάτ, αλλά με τον Ερντογάν.

Στο ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων, καταλόγισε στην υπουργό Εξωτερικών «εκχώρηση του ονόματος», ενώ ανέφερε ότι το «κολοβό» βέτο ήταν μόνο για το πρόθεμα.

Σε σχέση με την οικονομία, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ ζήτησε να καταλάβουν όλοι ότι, «εκτός των άλλων, δεν πρέπει να παρακαλάμε συνέχεια γονατιστοί για μία παράταση και επανέλαβε την θέση του να εισρεύσει το χρήμα της παραοικονομίας στην πραγματική οικονομία».

ΣΥΡΙΖΑ: «Η ΝΔ ζητά από το λαό ψήφο μαζικής αυτοκτονίας, ενώ η επικεφαλίδα στο πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ θα μπορούσε να είναι ‘θα τα βρούμε μετά’», τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας, παρουσιάζοντας το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ από το Ζάππειο.

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο μετεκλογικής συνεργασίας του ΣΥΡΙΖΑ με το ΠΑΣΟΚ, απάντησε ότι «το ΠΑΣΟΚ δεν έχει καμία διάθεση συνεργασίας με την Αριστερά αλλάζοντας το πρόγραμμά του».

Τη δική τους πολιτική πρόταση για στροφή στην πράσινη οικονομία, παρουσίασαν οι Οικολόγοι Πράσινοι, στην κεντρική τους προεκλογική εκδήλωση στην Αθήνα.

Οικολόγοι Πράσινοι: Οι επικεφαλής των Οικολόγων Πράσινων στις τοποθετήσεις τους επανέλαβαν τις θέσεις του κόμματος για μια συνολική και συνεκτική πολιτική, η οποία συνδυάζει την οικολογία με την οικονομία και την κοινωνία.

Τόνισαν την ανάγκη να επενδύσει η χώρα μας στην πράσινη οικονομία για να βγούμε από την οικονομική κρίση, καθώς ,όπως είπαν, μπορούν να δημιουργηθούν 100.000 νέες θέσεις εργασίες που θα συνδέονται με την προστασία του περιβάλλοντος και την εξοικονόμηση ενέργειας.

Τέλος κάλεσαν τους πολίτες να ψηφίσουν με συνείδηση και να στηρίξουν τα ψηφοδέλτια των Οικολόγων Πράσινων, τονίζοντας ότι πρέπει να αναρωτηθούμε τι μέλλον θα παραδώσουμε στις επόμενες γενιές.
Πηγή: skai.gr