Στην τελική ευθεία οι πολιτικοί

Ο Κώστας Καραμανλής μίλησε στην Πάτρα, τονίζοντας ότι παλεύουμε για την έξοδο από την παγκόσμια οικονομική κρίση και κατηγορώντας το ΠΑΣΟΚ για παραπλάνηση του κοινού με υποσχέσεις που δεν μπορούν να πραγματοποιηθούν.

Όπως είπε χαρακτηριστικά, «η χώρα έχει δύο επιλογές: Η μία μοιράζει ευχάριστες συνταγές. Λέει να σταματήσουμε κάθε δύσκολη προσπάθεια. Να καταναλώσουμε ό,τι έχουμε. Να χρεωθούμε κι άλλο. Είναι η επιλογή ΠΑΣΟΚ. Η πολιτική του λαϊκισμού, της δημαγωγίας, της ανευθυνότητας. Η άλλη προτείνει συγκεκριμένο Σχέδιο. Με δύσκολες, αλλά αναγκαίες αποφάσεις. Με υπευθυνότητα, Είναι η δική μας πρόταση».

Παράλληλα, πρόσθεσε ότι «οι ελπίδες που προσφέρει το ΠΑΣΟΚ είναι κούφιες και επικίνδυνες, χτισμένες στην άμμο. Στην άμμο των εξωπραγματικών και ανεύθυνων παροχών, που ξεπερνούν τα 10 δις ευρώ. Στην απουσία σχεδίου για την αντιμετώπιση της κρίσης. Αυτές οι παροχές θα εκτινάξουν το έλλειμμα και το δημόσιο χρέος».

«Το ΠΑΣΟΚ λέει τα ίδια πράγματα από τότε που δεν έβλεπε καμιά κρίση. Ουσιαστικά, δεν λέει απολύτως τίποτα. Αποδεικνύει καθημερινά πως δεν έχει κανένα σχέδιο. Καμιά συγκεκριμένη θέση», σημείωσε επίσης ο πρωθυπουργός.

Αντίθετα, όπως είπε, οι ελπίδες που προσφέρει η ΝΔ «είναι αξιόπιστες. Είναι πραγματικές, γιατί στηρίζονται σε δύσκολα και αναγκαία μέτρα. Γιατί θα βάλουν γερά θεμέλια στην οικονομία. Εμείς δεν επιδιώκουμε να είμαστε ευχάριστοι, για λίγους μήνες, με καταστροφικές συνέπειες για τη χώρα και τους πολίτες».

Ο κ. Καραμανλής αναφέρθηκε και στο ζήτημα των λαθρομεταναστών – ένα μεγάλο πρόβλημα της Πάτρας – επισημαίνοντας ότι «με συντονισμένες δράσεις και σεβασμό στον άνθρωπο, δώσαμε τέλος στο πρόβλημα που δημιούργησε η άναρχη συγκέντρωση μη νόμιμων μεταναστών». «Θέλω, ωστόσο, να επαναλάβω τη θέση μας: Η Ελλάδα επιδιώκει την κοινωνική ενσωμάτωση των μεταναστών, που εργάζονται νόμιμα στον Τόπο μας. Δεν αντέχει, όμως, ανεξέλεγκτα κύματα μη νόμιμων μεταναστών. Δεν ανέχεται τους σύγχρονους δουλεμπόρους», πρόσθεσε.

Νωρίτερα, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ περιόδευσε στο Μενίδι και την Ελευσίνα, από όπου δήλωσε ότι «η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ θα εγγυηθεί προνόμια όχι για λίγους, αλλά για όλους». Την Κυριακή ο Γιώργος Παπανδρέου θα μιλήσει στη Λάρισα.

Στο Ηράκλειο Κρήτης μίλησε η Αλέκα Παπαρήγα το βράδυ του Σαββάτου, από όπου προειδοποίησε τους εργαζόμενους ότι «θα έχουμε να κάνουμε με το χειρότερο ΠΑΣΟΚ που έχουμε γνωρίσει και τη χειρότερη ΝΔ που έχουμε γνωρίσει».

Όπως εξήγησε, «είμαστε σε μια περίοδο όπου η πλουτοκρατία του τόπου ενδιαφέρεται να ακολουθηθεί μια πολιτική ανάκαμψης από την κρίση. Η ανάκαμψη από την κρίση όμως σημαίνει ότι οι εργαζόμενοι πρέπει να δεχτούν νέα συντριπτικά χτυπήματα στους μισθούς, στις συντάξεις, στην κοινωνική ασφάλιση, στην παιδεία, στην πρόνοια, γενικότερα στην κοινωνική πολιτική».

Παράλληλα πρόσθεσε ότι «ο κύριος Καραμανλής λέει ψέματα ότι είναι έτοιμος να προχωρήσει σε φοροαπαλλαγές. Ο πυρήνας της αλήθειας που λέει είναι ότι είναι διατεθειμένος να πάει και κάτω από το 25% τη φορολόγηση του κεφαλαίου».

Αναφερόμενη στο ΠΑΣΟΚ και συγκεκριμένα στο ζήτημα της υφαλοκρηπίδας σημείωσε ότι «ο κύριος Παπανδρέου, είτε από ευπιστία, είτε από συνειδητή τοποθέτηση, δέχεται ένα καθοδηγούμενο από τις ΗΠΑ δικαστήριο, το οποίο αποτελείται από 15, 17, 19 δικαστές, να τοποθετηθούν για τα σύνορα της Ελλάδας. Φτάνει πια».

Ιδιαίτερα επικριτικός για κυβέρνηση και αντιπολίτευση, εμφανίσθηκε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γιώργος Καρατζαφέρης, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, που έδωσε το Σάββατο στη Σπάρτη, στο πλαίσιο της προεκλογικής του εκστρατείας.

Ο πρόεδρος του ΣΥΝ Αλέξης Τσίπρας περιόδευσε στη λαϊκή αγορά και σε εμπορικά καταστήματα της περιοχής Αμπελοκήπων.
Πηγή: skai.gr