Κλείσιμο

Επικρίσεις Καρατζαφέρη σε κυβέρνηση και αντιπολίτευση

Ιδιαίτερα επικριτικός για κυβέρνηση και αντιπολίτευση, εμφανίσθηκε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γιώργος Καρατζαφέρης, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, που έδωσε το Σάββατο στη Σπάρτη, στο πλαίσιο της προεκλογικής του εκστρατείας.

«Ο Καραμανλής πρόδωσε την εντολή του ελληνικού λαού και ο δικός μου ρόλος είναι να διώξω από την εξουσία τον κ. Παπανδρέου», υποστήριξε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ.

Πρόσθεσε πως «δεν μπορεί να φαντάζει ως λύση το ΠΑΣΟΚ, αλλά τα έχουν βρει μεταξύ τους και τους συνδέουν πολλά. Πρέπει να καταλάβουν ότι δεν μπορεί να παίζουν στην Ελλάδα παιχνίδια συναλλαγής».

Ο κ. Καρατζαφέρης μίλησε για «εξουσίες, που έχουν μοιράσει Καραμανλής, Παπανδρέου και Μπακογιάννη» και χαρακτήρισε «εξωπραγματική» τη διαφορά 13 μονάδων μεταξύ των δύο μεγάλων κομμάτων, τα οποία κατηγόρησε ότι έδωσαν το όνομα «Μακεδονία» στα Σκόπια και ότι «είναι έτοιμα να παραχωρήσουν τα πάντα».

Υποστήριξε δε, ότι για το Κυπριακό «έρχεται ένα σχέδιο χειρότερο από το σχέδιο Ανάν και κανείς δεν ασχολείται με το τι συζητούν στην Κύπρο».

Για την οικονομία ανέφερε ότι «η αγορά πνίγεται» και χαρακτήρισε «αδιανόητα» τα λεγόμενα του πρωθυπουργού περί απαραίτητων σκληρών οικονομικών μέτρων για την επόμενη διετία.

Για τον κ. Παπανδρέου είπε ότι «παρουσιάζει θολό τοπίο για το τι θα κάνει», προσθέτοντας ότι «είμαστε στον πάτο γιατί κυβέρνησαν τα τελευταία χρόνια αλλαζονικές μονοκομματικές κυβερνήσεις».

Σε ό,τι αφορά τους αγρότες, ισχυρίσθηκε ότι «έχουν αφεθεί στην τύχη τους και δεν έχουν να στηριχθούν πουθενά».

Για τον αγωγό Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολη, υποστήριξε πως «έχουν βάλει βαριά παπλώματα πάνω από την αλήθεια, διότι αν διαβάσετε στα τελευταία άρθρα της συμφωνίας, υπάρχει εδάφιο, που λέει ότι, όποτε θέλει η Ελλάδα μπορεί να σταματήσει το έργο».

Απαντώντας σε ερώτηση για ενδεχόμενη συνεργασία του ΛΑΟΣ με το ΠΑΣΟΚ σε περίπτωση μη αυτοδύναμης εκλογής του δευτέρου, ο κ. Καρατζαφέρης υποστήριξε: «Πιστεύω ότι ο Καραμανλής δεν θα αφήσει μετέωρο τον κ. Παπανδρέου, χωρίς αυτοδυναμία. Εμείς θα είμαστε αυτοί, που θα κάνουν αντιπολίτευση στο ΠΑΣΟΚ».

Πηγή: skai.gr