Αιχμές Παπαρήγα στα κόμματα για τα Stage

Για «λαϊκή αγανάκτηση, που μεγαλώνει καθημερινά με την κυριαρχία της φοβερής υποκρισίας γύρω από τα προγράμματα Stage», μίλησε η γγ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα σε συγκέντρωση, το πρωί του Σαββάτου στην Καλλιθέα.

Κατηγόρησε μάλιστα ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΣΥΝ, ότι «εφάρμοσαν το πρόγραμμα στην Τοπική Αυτοδιοίκηση».

Διευκρίνισε ότι «το ΚΚΕ, αντιτάχθηκε σε κάθε νόμο για τη μερική απασχόληση, όταν όλα τα άλλα κόμματα στη Βουλή τον υποστήριζαν με τον έναν ή άλλο τρόπο».

Αναφέρθηκε ιδιαίτερα στον ΣΥΝ, λέγοντας ότι «αυτοί που καταγγέλλουν τον δικομματισμό σήμερα, διαμόρφωσαν εκλογική πελατεία μέσα από την εφαρμογή των προγραμμάτων Stage στην Τοπική Αυτοδιοίκηση».

Αιχμηρή ήταν απέναντι στον πρόεδρο του ΣΥΝ, Αλέξη Τσίπρα, για τον οποίο εξέφρασε την απορία «πώς είναι δυνατόν να καταδικάζει τώρα μετά βδελυγμίας τα Stage, όταν το κόμμα του τα ψήφισε και τα υλοποίησε».

Επίσης, επέκρινε τον ΣΥΡΙΖΑ και με αναφορά της στη Συνθήκη του Μάαστριχτ του 1992, στην οποία -όπως είπε- μόνο το ΚΚΕ τότε αντιτάχθηκε, προσθέτοντας πως «ο ΣΥΡΙΖΑ σήμερα, ύστερα από 17 χρόνια, ζητά την αναθεώρησή της, όταν το βασικό και καθοριστικό ήταν η καταψήφιση της Συνθήκης το 1992, τότε που το ΚΚΕ μόνο του είπε "όχι", κόντρα στην πλειοψηφία των κομμουνιστικών κομμάτων της Ευρώπης».

Η κ. Παπαρήγα απηύθυνε έκκληση «στα πράσινα και τα γαλάζια παιδιά», τα οποία -όπως διευκρίνισε- το κόμμα της δεν θεωρεί αντίπαλους. Ζήτησε από αυτά να καταψηφίσουν τα δυο μεγάλα κόμματα και να υποστηρίξουν το ΚΚΕ.

Αναφερόμενη στον πρόεδρο του ΛΑΟΣ, είπε ότι «το κόμμα του έχει κοινό θυρωρείο και με τις δυο πολυκατοικίες», εννοώντας τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ.
Πηγή: skai.gr