"Καμιά ανοχή στην τρομοκρατία"

Εκδήλωση στη μνήμη του Παύλου Μπακογιάννη με αφορμή τα είκοσι χρόνια από την ημέρα της δολοφονίας του, οργάνωσε η ΝΔ στο Ζάππειο, με ομιλητές τον πρωθυπουργό, Κ. Καραμανλή, και τον πρόεδρο της Βουλής, Δ. Σιούφα.

«Είκοσι χρόνια πριν, κάποιοι πίστεψαν ότι, δολοφονώντας τον Παύλο Μπακογιάννη, θα πετύχουν πλήγμα στην εθνική συμφιλίωση. Πίστεψαν ότι οι σφαίρες θα μπορούσαν να σιγήσουν τις ιδέες. Δεν τα κατάφεραν», είπε ο πρωθυπουργός, υπογραμμίζοντας πως «ο Μπακογιάννης κέρδισε δίκαια το σεβασμό όλων και η δολοφονία του προκάλεσε την οργή απέναντι στους δολοφόνους».

Ο κ. Καραμανλής είπε ακόμη ότι «η θυσία του Παύλου Μπακογιάννη δυναμώνει τον αγώνα μας απέναντι σε κάθε φαινόμενο άσκησης βίας και τρομοκρατίας. Καμιά ανοχή στο έγκλημα, στους εχθρούς της δημοκρατίας και της ομαλότητας» και πρόσθεσε πως «η τύχη όσων εμπλέκονται, είναι προδιαγεγραμμένη. Θα συλληφθούν. Δεν θα ξεφύγουν», υπογραμμίζοντας ότι «οι αστυνομικοί μοχθούν για όλους μας, μοχθούν για την ασφάλεια των πολιτών».

Επισήμανε πως η θυσία του Παύλου Μπακογιάννη απέδειξε ότι η δημοκρατία δεν λυγίζει από τέτοια χτυπήματα, ενώ εξήρε το ρόλο του θύματος των τρομοκρατών στην εθνική συμφιλίωση, τονίζοντας πως «οι διχασμοί που ταλάνισαν τη χώρα μας είναι ένα μακρινό κομμάτι στην ιστορία μας».

Κλείνοντας την ομιλία του απευθύνθηκε στα παιδιά του Παύλου Μπακογιάννη, Αλεξία και Κώστα, λέγοντάς τους, ότι πρέπει να είναι υπερήφανοι για τις παρακαταθήκες του πατέρα τους, τις οποίες -όπως είπε- οφείλουν, όπως όλοι μας, να κρατούν πάντα ζωντανές.

Ο πρόεδρος της Βουλής, Δημήτρης Σιούφας, είπε ότι ο Παύλος Μπακογιάννης τίμησε την ίδια τη ζωή με το λόγο και το έργο του. Τον χαρακτήρισε «εμβληματική προσωπικότητα» και τόνισε ότι η φωνή του από τα ερτζιανά του γερμανικού ραδιοφώνου, την περίοδο της χούντας, έγινε συνώνυμη με τον αγώνα για την αποκατάσταση της δημοκρατίας.
Πηγή: skai.gr