Περιοδείες αρχηγών ενόψει εκλογών

Στην τελική ευθεία η προεκλογική κινητικότητα των κομμάτων, ενώ οι πολιτικοί αρχηγοί συνεχίζουν τις επισκέψεις, τις ομιλίες και τις περιοδείες τους ενόψει της 4ης Οκτωβρίου.

Ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, θα μιλήσει το απόγευμα της Παρασκευής, σε προεκλογική συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία της Κοζάνης.

Σε προεκλογική συγκέντρωση στο Ηράκλειο Κρήτης θα μιλήσει στις 19.30 ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου.

Σε συνέντευξή του στο περιοδικό "Ιλ Βενερντί" ένθετο της εφημερίδας "Λα Ρεπούμπλικα" ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τονίζει ότι ο κ. Καραμανλής είχε υποσχεθεί την αλλαγή, αλλά είδαμε μόνον κρίση, διαφθορά και πελατειακές σχέσεις.

Σε ερώτηση ποια είναι η συνταγή του για την οικονομική ανάκαμψη ο κ. Παπανδρέου έκανε λόγο για πιο δίκαιη φορολόγηση, υψηλότερους μισθούς και συντάξεις, καταπολέμηση της φοροδιαφυγής.

Είπε ακόμα ότι το ΠΑΣΟΚ θα δημοσιοποιήσει όλες τις δαπάνες και θα ποντάρει στην πράσινη, οικολογική οικονομία, για την δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.

Η γενική γραμματέας του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, επισκέφθηκε το πρωί το εργοστάσιο της ΦΑΓΕ, απ΄ όπου άσκησε σκληρή κριτή στο ΠΑΣΟΚ.

Η κ. Παπαρήγα υποστήριξε ότι ως κυβέρνηση θα ακολουθήσει την κοινωνική και οικονομική πολιτική Γιαννίτση -Σπράου.

Επίσης, χαρακτήρισε "τσιγκούνικη αντιπαράθεση" αυτή που γίνεται μεταξύ ΝΔ και ΠΑΣΟΚ για τις παροχές, που ο ένας παγώνει και ο άλλος ξεπαγώνει.

Στις 18.00 θα παραχωρήσει στην Πάτρα, συνέντευξη τύπου και στις 20.30 θα μιλήσει σε προεκλογική συγκέντρωση στην πλατεία Γεωργίου.

Στις 20.30 προεκλογική ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στα Ιωάννινα. Νωρίτερα, παρουσίασε τις προτάσεις του κόμματός του πάνω στους άξονες πολιτικής για τις μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις, αναφέροντας πως «η μαύρη λίστα του Τειρεσία μόλις πρόσφατα, έγινε μεγαλύτερη κατά 315.000 επιχειρήσεις».

Ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι οι προτάσεις του ΣΥΝ είναι: -Ουσιαστική και γενναία χρηματοδότηση των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων με κρατική εγγύηση και χωρίς τεχνητές καθυστερήσεις, δημόσιος έλεγχος του χρηματοπιστωτικού συστήματος, μέσω της εθνικοποίησης της Εθνικής Τράπεζας, αλλά και με την ίδρυση μίας τράπεζας Ειδικού Σκοπού για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, προκειμένου να στηριχθεί η πραγματική οικονομία.

Επίσης, ζήτησε να αλλάξει η νομοθεσία για την εμπορική χωροταξία,  να αντικατασταθεί η ΤΕΙΡΕΣΙΑΣ Α.Ε από μία δημόσια υπηρεσία και να κλείσουν άμεσα οι εισπρακτικές εταιρείες.

Τα νησιά Καστελόριζο και Ρω επισκέφθηκε το μεσημέρι ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γιώργος Καρατζαφέρης.

Στη Ρω κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο της Κυράς της Ρω, ενώ στο Καστελόριζο είχε συνομιλίες με κατοίκους σχετικά τα προβλήματα, που αντιμετωπίζουν κυρίως για θέματα υγείας.

Στη συνέχεια θα μεταβεί στη Σύρο όπου στις 17.00 το απόγευμα θα παραχωρήσει συνέντευξη τύπου και στις 18.00 θα μιλήσει σε προεκλογική συγκέντρωση.

Ημερίδα για την δασοπροστασία διοργανώνουν οι Οικολόγοι Πράσινοι. Παράλληλα, αντιπροσωπεία των Οικολόγων – Πρασίνων είχε συνάντηση με την ηγεσία της ΔΕΗ. Αντικείμενο της συνάντησης ήταν ο ρόλος της ΔΕΗ στο πλαίσιο μιας νέας ενεργειακής πολιτικής.

Οι εκπρόσωποι των Οικολόγων - Πράσινων τόνισαν πως η στροφή στην εξοικονόμηση και στην πράσινη ενέργεια είναι πλέον απόλυτη αναγκαιότητα.

Σε δήλωσή του μετά τη συνάντηση ο Νίκος Χρυσόγελος δήλωσε ότι χρειάζεται ολοκληρωμένη στρατηγική για την ενέργεια, που να φτάνει μέχρι το 2030-50, στην οποία θα ενσωματώνεται η στρατηγική για την προστασία του κλίματος.

Δηλώσεις υποψηφίων στο ΣΚΑΪ

Ο υποψήφιος της ΝΔ Κωνσταντίνος Μαρκόπουλος είπε ότι η ΝΔ δεν αφήνει κανένα χρέος και πως τα ταμεία είναι γεμάτα.  Είπε επίσης ότι το ΠΑΣΟΚ αναφέρεται συνεχώς στο έλλειμμα κατηγορεί την κυβέρνηση για κατάρρευση αλλά –όπως είπε- μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει τίποτα.  Ανέφερε επίσης ότι δεν τίθεται θέμα αλλαγής ηγεσίας στη ΝΔ.

Μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, ο υπουργός Παιδείας Άρης Σπηλιωτόπουλος απάντησε σε όσους ενίστανται επειδή δόθηκαν laptops μόνο στους μαθητές της Α΄ Γυμνασίου, ότι δεν υπάρχουν οι πόροι να δοθούν κομπιούτερ σε όλες τις τάξεις της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Όπως εξήγησε, η Α΄ Γυμνασίου έχει τη σημειολογία της, καθώς είναι η τυπική είσοδος των μαθητών στην ψηφιακή εποχή.

Ο υποψήφιος του ΠΑΣΟΚ Πέτρος Ευθυμίου στη Β΄ Αθηνών , είπε στο ΣΚΑΪ, όλα δείχνουν πως το ΠΑΣΟΚ θα είναι πρώτο κόμμα στις εκλογές και μάλιστα θα έχει και αυτοδυναμία.

Για τους τρίτεκνους είπε ότι το ΠΑΣΟΚ δεν έχει τις ρυθμίσεις της ΝΔ αλλά ισχυρά μέσα ενίσχυσης για την οικογένεια.

 «Τα stage είναι για κατάρτιση και όχι για εργασία» δήλωσε μιλώντας στη «Νωπή Παρασκευή» ο υποψήφιος του ΠΑΣΟΚ στη Β΄ Αθήνας, Στέφανος Τζουμάκας.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι η Ελλάδα πρέπει να βγάλει προϊόντα ταυτότητας και ποιότητας, τόσο σε κτηνοτροφικά και σε γεωργικά προϊόντα, όσο και στη μεταποίηση, αλλά και να επενδύσει σε νέες τεχνολογίες, ώστε να βελτιωθεί η οικονομία.

O υποψήφιος με το ΛΑΟΣ Μανούσος Ντουκάκης, τόνισε ότι για να κινηθεί η οικονομία πρέπει να ενισχυθεί η οικοδομή και οι μικρές και μικρομεσαίες επιχειρήσεις.
Πηγή: skai.gr