"Ασπίδα αλληλεγγύης η ψήφος στην Αριστερά"

Σαν "ασπίδα κοινωνικής αλληλεγγύης" χαρακτήρισε ο πρόεδρος του ΣΥΝ Αλέξης Τσίπρας την ψήφο στην Αριστερά μιλώντας την Πέμπτη σε συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ στην πλατεία Ταχυδρομείου στη Λάρισα.

Ο πρόεδρος του ΣΥΝ τάχθηκε και κατά της εκτροπής του Αχελώου.

Ειδικότερα, ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι "σε αυτές τις εκλογές, η ψήφος στην Αριστερά είναι μια ασπίδα κοινωνικής αλληλεγγύης. Ψήφος στην Αριστερά σημαίνει κάτω τα χέρια από την κοινωνία, σημαίνει κάτω τα χέρια από τα εργασιακά και κοινωνικά δικαιώματα. Σημαίνει κάτω τα χέρια από τα δημόσια αγαθά και το περιβάλλον. Ψήφος στην Αριστερά σημαίνει αλλαγή στους σημερινούς συσχετισμούς δύναμης. Μην τους ανέχεστε άλλο, αποδυναμώστε τους. Δώστε δύναμη στη φωνή σας και στις αγωνίες σας και ενισχύστε τον ΣΥΡΙΖΑ", τόνισε την Πέμπτη από τη Λάρισα ο πρόεδρος του ΣΥΝ Αλέξης Τσίπρας.

Ο κ. Τσίπρας άσκησε έντονη κριτική σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, χαρακτηρίζοντας "άσφαιρη" την τηλεμαχία Καραμανλή - Παπανδρέου.

Χαρακτήρισε ανειλικρινή τη στάση του πρωθυπουργού να θέσει υποψηφιότητα και με το ψηφοδέλτιο της Λάρισας, μιλώντας για "εκτροπή". Αν ήταν ειλικρινής ο κ. Καραμανλής, είπε, δεν θα έμπαινε αυτός επικεφαλής του ψηφοδελτίου της Λάρισας. Θα έβαζε επικεφαλής τα καρτέλ και τους μεσάζοντες, για να εκλεγούν χωρίς σταυρό. Γιατί αυτοί θα εξακολουθήσουν να διαμορφώνουν την αγροτική πολιτική.

Κάλεσε τους αγρότες να πουν το "μεγάλο όχι". "Ήρθε η ώρα να πείτε ``ναι`` σε μία άλλη πολιτική για τον αγροτικό κόσμο", τόνισε και πρόσθεσε:. "Μια πολιτική που θα υπερασπίζεται τους μικρούς και τους μεσαίους αγρότες και το δικαίωμά τους να ζουν με αξιοπρέπεια από τη δουλειά τους".

Αναφορά έκανε και στο θέμα της εκτροπής του Αχελώου, που ανέκυψε εκ νέου στην επικαιρότητα λόγω των δηλώσεων του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Γιώργου Παπανδρέου.

Ο πρόεδρος του ΣΥΝ, τάχθηκε κατά της εκτροπής σχολιάζοντας χαρακτηριστικά: "Αν περιμένουμε την εκτροπή του Αχελώου για να ποτιστούν τα χωράφια, δεν θα υπάρχουν πια αγρότες για να καλλιεργούν, θα έχουν εκτραπεί όλοι".

Επίσης, ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε και στο επίμαχο θέμα των stage, χαρακτηρίζοντας ως "αθλιότητα" αυτό που συμβαίνει. "Δύο χρόνια τώρα έχουμε μαλλιάσει τη γλώσσα μας να καταγγέλλουμε αυτή τη σύγχρονη μορφή ανασφάλιστης εργασίας, που επισήμως χαρακτηρίζεται ως κατάρτιση. Και που με το πρόσχημα της κατάρτισης, τροφοδοτεί την αγορά εργασίας με δεκάδες χιλιάδες νέους, ομήρους των πολιτικών και βουλευτικών γραφείων. Προφανώς, τα stage είναι, σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, νόμιμα και ηθικά και για τον δημόσιο και για τον ιδιωτικό τομέα, ενώ για τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, δεν είναι νόμιμα και ηθικά για τον δημόσιο τομέα, αλλά είναι για τον ιδιωτικό", υπογράμμισε.

Ο πρόεδρος του ΣΥΝ κάλεσε τους πολίτες να ψηφίσουν ΣΥΡΙΖΑ γιατί, όπως είπε, το κάλπικο δικομματικό σκηνικό πρέπει να ανατραπεί.
Πηγή: skai.gr