«Θα είμαστε η έκπληξη των εκλογών»

Οι εκπρόσωποι των Οικολόγων – Πρασίνων ζήτησαν από τους πολίτες να ψηφίσουν με συνείδηση, καθώς -όπως υποστήριξαν- «το κόμμα φέρνει στην επιφάνεια, όσα έχουμε κρύψει εδώ και χρόνια κάτω από το χαλί», και τόνισαν πως οι Οικολόγοι – Πράσινοι θέλουν τους πολίτες συμμέτοχους των αλλαγών. «Στις εκλογές της 4ης Οκτωβρίου δεν επιλέγουμε μόνον πρωθυπουργό και κυβέρνηση, αλλά επιλέγουμε κυρίως πολιτικές», ανέφεραν.

Ο κ. Χρυσόγελος άσκησε κριτική και στα δύο μεγάλα κόμματα, χαρακτηρίζοντας τις πολιτικές τους «ξεπερασμένες» και επισήμανε ότι τα χρήματα που ξοδεύονται για την αγορά ενέργειας, θα πρέπει να επενδυθούν στην εξοικονόμηση της ενέργειας, δημιουργώντας θέσεις εργασίας εντός της χώρας.

Οι Οικολόγοι – Πράσινοι δεν απέκλεισαν το ενδεχόμενο μετεκλογικής συνεργασίας, ωστόσο εκτίμησαν ότι το κόμμα θα είναι η έκπληξη των εκλογών, καθώς όπως είπε ο κ. Χρυσόγελος, «έχει ήδη ξεπεράσει το ποσοστό που απαιτείται για την είσοδο στη Βουλή».

Πάντως, για το ενδεχόμενο συνεργασίας, οι Οικολόγοι – Πράσινοι διευκρίνισαν ότι αυτή δε θα αφορά μόνο θέματα περιβάλλοντος. Υποστήριξαν ακόμη ότι δεν βλέπουν συνεργασία ΝΔ - ΠΑΣΟΚ, καθώς «ένα κράτος χωράει μόνο έναν κομματικό στρατό και δεν μπορεί να βολέψει και τους δυο».

Για τη μεταναστευτική πολιτική υποστήριξαν ότι «πρέπει να γίνει επαναπροσδιορισμός στη συμφωνία του Δουβλίνου 2, που αφορά την επαναπροώθηση των μεταναστών», ενώ για το ασφαλιστικό ότι «πρέπει να επιστραφούν στα ταμεία οι εισφορές και να σταματήσει η εισφοροδιαφυγή», συνδέοντας τις εισφορές με το τζίρο των επιχειρήσεων.
Πηγή: skai.gr