ΠΟΛΙΤΙΚΗ


"Δεν υπάρχουν οι κατάλληλες προϋποθέσεις για συνεργασίες"

Την εκτίμηση ότι η επικείμενη εκλογική αναμέτρηση θα είναι δύσκολη, εξέφρασε μιλώντας στο ΣΚΑΪ.gr και στο δημοσιογράφο Γιάννη Απέργη ο υποψήφιος βουλευτής Β' Αθηνών με το ΣΥΡΙΖΑ Φώτης Κουβέλης, ο οποίος έλαβε μέρος στο διαδικτυακό διάλογο πολιτών – πολιτικών του ΣΚΑΪ.gr.

Εκλογές 2009

30΄ On Line - Πολίτες Vs Πολιτικών

 
Την εκτίμηση ότι η επικείμενη εκλογική αναμέτρηση θα είναι δύσκολη, εξέφρασε μιλώντας στο ΣΚΑΪ.gr και στο δημοσιογράφο Γιάννη Απέργη ο υποψήφιος βουλευτής Β' Αθηνών με το ΣΥΡΙΖΑ Φώτης Κουβέλης, ο οποίος έλαβε μέρος στο διαδικτυακό διάλογο πολιτών – πολιτικών του ΣΚΑΪ.gr.

Ο κ. Κουβέλης προέβλεψε πάντως ότι οι εξελίξεις στην πολιτική σκηνή θα είναι έντονες και ραγδαίες, ανεξάρτητα από το εκλογικό αποτέλεσμα.

Σχετικά με τα πτωτικά δημοσκοπικά ποσοστά που λαμβάνει ο ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι η μη αξιοποίηση της πορείας της παράταξης και ο εφησυχασμός είχαν ως αποτέλεσμα να απομακρυνθεί από τον ΣΥΡΙΖΑ ο κόσμος που έβλεπε την παράταξη ως μία νέα ελπίδα.

Τόνισε πάντως, ότι η παράταξη πορεύεται πλέον με περισσότερη εμπειρία «σε ένα δρόμο για ουσιαστική αλλαγή του τόπου» και εξέφρασε την εκτίμηση ότι το αποτέλεσμα θα είναι νικηφόρο για τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Κουβέλης δήλωσε ότι η παρουσία των κυρίων Δραγασάκη και Αλαβάνου θα ήταν εξαιρετικά σημαντική στα ψηφοδέλτια, τα οποία όπως είπε ανανεώθηκαν κατά 50% με νέους ανθρώπους. Είπε ακόμα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ικανό ανθρώπινο δυναμικό που δεν έχει ακόμα αξιοποιηθεί.

Αναφερόμενος στο ενδεχόμενο κομματικής συνεργασίας, είπε ότι δεν υπάρχουν οι κατάλληλες προϋποθέσεις, υπογραμμίζοντας πάντως, ότι η «σύγκλιση είναι αναγκαία για το όφελος του τόπου».

Κατά τον κ. Κουβέλη, μία ενδεχόμενη συνεργασία προϋποθέτει προγραμματικές συμφωνίες. «Ερήμην των προγραμματικών συμφωνιών οι συνεργασίες αυτές θα είναι έτοιμες να καταρρεύσουν».

Είπε ακόμα, ότι είναι υπαρκτό το πρόβλημα του πολυκερματισμού των δυνάμεων της αριστεράς, ενώ τόνισε ότι η κύρια δύναμη για τον ΣΥΡΙΖΑ είναι οι άνθρωποι με ιδεολογική συμμετοχή στην αριστερά.

Πάντως ο κ. Κουβέλης υπογράμμισε ότι ο διάλογος είναι ωφέλιμος τόσο στο εσωτερικό της παράταξης, όσο και ανάμεσα στις πολιτικές δυνάμεις και την κοινωνία.

Παράλληλα, τόνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να σπάσει το δικομματισμό, λέγοντας μάλιστα ότι μέχρι τώρα δεν το έχει επιτύχει, αλλά παραμένει ένα μεγάλο ζητούμενο.

Ο κ. Κουβέλης είπε ότι σε αυτές τις εκλογές φοβάται πως θα έχουμε επανάληψη του δικομματισμού, παρόλο που η κοινωνία θέλει την αλλαγή.

Για τον πρόεδρο της Δημοκρατίας είπε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να απέχει από την πολιτική διελκυστίνδα των δύο μεγάλων κομμάτων και την πολιτική σκοπιμότητα με αφορμή την εκλογή του προέδρου της Δημοκρατίας. Είπε ακόμα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει κάνει πρόταση η εκλογή του προέδρου της Δημοκρατίας να μη συνδέεται με εκλογές, αλλά να είναι «μία συναινετική διαδικασία που δε θα προσβάλει το θεσμό».

Για το λουκέτο στις ασφαλιστικές εταιρίες είπε ότι είχε προβλέψει το ενδεχόμενο απολύσεων, γιατί οι έλεγχοι που έπρεπε να είχαν γίνει από την πολιτεία δεν έγιναν στον κατάλληλο χρόνο ώστε να διαπιστωθεί αν έχουν τις προϋποθέσεις λειτουργίας.

Είπε επίσης ότι για να αντιμετωπιστεί η ανεργία πρέπει να δημιουργηθούν, μέσα από διαρθρωτικές αλλαγές, νέες θέσεις εργασίας και ο κρατικός προϋπολογισμός πρέπει να στοχεύει σε συγκεκριμένους τομείς ανάπτυξης.

Ο κ. Κουβέλης είπε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει την ανάπτυξη που να εντάσσεται στην αειφορία και την προστασία του περιβάλλοντος.

Για τις νέες θέσεις εργασίας που αναμένεται να δημιουργηθούν από την πράσινη ανάπτυξη είπε πως πρέπει να μελετηθεί η κατανομή των θέσεων αλλά και ποιοι τομείς θα ενταχθούν στην πράσινη ανάπτυξη.

Για τα προγράμματα stage είπε ότι κατ’ αρχήν είναι θετικοί στην μοριοδότηση των υπαλλήλων, αλλά αρνητικοί με τον τρόπο που γίνεται.

Ο υποψήφιος βουλευτής χαρακτήρισε εγκληματικό το γεγονός ότι το κράτος δεν έχει ακόμα συντάξει δασολόγιο, λέγοντας παράλληλα ότι για τη συντηρητική πολιτική η ανάπτυξη είναι συνδεδεμένη με την προσβολή του περιβάλλοντος.

Είπε ακόμα ότι τα αυθαίρετα πολλαπλασιάστηκαν γιατί η οικοδομή και η οικία εντάχθηκαν στις πελατειακές σχέσεις.

Ο κ. Κουβέλης τόνισε ότι η ενέργεια, η παιδεία, οι μεταφορές (και κυρίως οι αερομεταφορές), η υγεία πρέπει να είναι δημόσια αγαθά και επεσήμανε ότι η ιδιωτικοποίηση της παιδείας δεν είναι λύση. Όπως είπε πρέπει να αλλάξει το εκπαιδευτικό σύστημα ώστε να υπάρχει μεγαλύτερη πρόσβαση στα πανεπιστήμια και χαρακτήρισε τη φοιτητική μετανάστευση ως άλλοθι της κυβέρνησης για την ιδιωτικοποίηση της παιδείας.

Επεσήμανε ακόμα ότι ο νόμος που υπάρχει για το άσυλο, αν εφαρμοστεί σωστά, μπορεί να προστατέψει τα πανεπιστήμια, υπογραμμίζοντας ότι το θέμα του ασύλου δε φταίει για την κατάσταση της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Η επόμενη συνέντευξη θα γίνει την Παρασκευή 25/09 με τον Αθανάσιο Πλεύρη.

Λάβετε από ΤΩΡΑ θέση στον ιστότοπο του ΣΚΑΪ.

Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου
Αθανάσιος Πλεύρης
Υποψήφιος Βουλευτής Α' Αθηνών - ΛΑΟΣ.
 


Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου
Παναγιώτης Λαφαζάνης 
Υποψήφιος Βουλευτής Β' Πειραιώς - ΣΥΡΙΖΑ.
 


Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου
Γιάννης Παπαθανασίου  
Υποψήφιος Βουλευτής Β' Αθηνών - ΝΔ.
 


Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου
Λούκα Κατσέλη  
Υποψήφια Βουλευτής Β' Αθηνών - ΠΑΣΟΚ.
 


Πέμπτη 1 Οκτωβρίου
Μάκης Βορίδης  
Υποψήφιος Βουλευτής  Περιφέρειας Αττικής - ΛΑΟΣ.
 


Παρασκευή 2 Οκτωβρίου
Λιάνα Κανέλη
Υποψήφια Βουλευτής Α' Αθηνών - ΚΚΕ.

 
Επίσκεψη Μητσοτάκη σε Παρίσι: Ανάπτυξη-επενδύσεις στις συζητήσεις με Μακρόν
Από το Παρίσι και τον Εμανουέλ Μακρόν ξεκινά αύριο τον κύκλο των επισκέψεών του σε ξένες πρωτεύουσες, ο...
21.08.2019, 20:25
Πέτσας:Η Οδύσσεια των Ελλήνων παρατάθηκε για να πάρει ο Τσίπρας την εξουσία
«Η σύγχρονη Οδύσσεια του ελληνικού λαού παρατάθηκε 4,5 χρόνια γιατί ο κ. Τσίπρας ήθελε να καθίσει - με κάθε...
21.08.2019, 18:38
O Βασίλης Φεύγας γραμματέας Στρατηγικού Σχεδιασμού και Επικοινωνίας της ΝΔ
Το 2003 ξεκίνησε τη συνεργασία με τον σημερινό πρωθυπουργό και πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκο...
21.08.2019, 17:42
Τσίπρας: Οι μνηστήρες επιχειρούν να γκρεμίσουν όσα με κόπο χτίσαμε
«Φτάσαμε στον προορισμό μας, βγήκαμε από τα μνημόνια, αλλά έχουμε πλήρη επίγνωση ότι δεν τελειώσαμε εδώ.
21.08.2019, 17:33
Θεοχάρης: Oι δράσεις του υπουργείου Τουρισμού για την Σαμοθράκη
Πλέον, όλες οι δυνάμεις του υπουργείου, αλλά και των επαγγελματιών στη Σαμοθράκη εστιάζουν στην άνθιση των...
21.08.2019, 16:58
Μητσοτάκης: Απόλυτα αφοσιωμένος στην τολμηρή πολιτική για άτομα με αναπηρία
Ο πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία, Ιωάννης Βαρδακαστάνης είπε από την πλευρά του ότι...
21.08.2019, 15:16
Κεραμέως: Η καταπολέμηση των εξαρτήσεων στις νέες θεματικές των σχολείων
Η πρόληψη του καπνίσματος στα σχολεία βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε η υπουργός Παιδείας...
21.08.2019, 14:19
Νέα κόντρα ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή ανακοίνωση της ΕΕ για έξοδο από τα μνημόνια
Μια νέα κόντρα μεταξύ κυβέρνησης κι αντιπολίτευσης ξέσπασε με αφορμή την ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής
20.08.2019, 22:46
Ο Βορίδης καταργεί υπουργική απόφαση ΣΥΡΙΖΑ για Διεπαγγελματικές Οργανώσεις
Τη σαφέστατη βούληση της Κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη και της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου...
20.08.2019, 19:47
Θεοδωρικάκος-Κυμπουρόπουλος: Έυκολη προσβασιμότητα και ισότητα για ΑμεΑ
Θέματα σχετικά με την προσβασιμότητα των ΑμεΑ στους δημόσιους χώρους και κτίρια καθώς και τη διασφάλιση των...
20.08.2019, 18:43

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | ... | 150  Επόμενη

Σχόλια Αναγνωστών
Αποστολή Παραπόνων
Παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και να σέβεστε τους συνομιλητές σας. Αποφύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς. Προστατέψτε τα προσωπικά σας δεδομένα. Αν κρίνετε ότι το περιεχόμενο της ιστοσελίδας είναι παράνομο ή προσβάλει οποιοδήποτε δικαίωμα σας, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας. Θα απαντήσουμε στο αίτημα σας το συντομότερο δυνατόν.