"Καταστροφική η εναλλαγή του δικομματισμού στην εξουσία"

Αιχμές για την πολιτική της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ άφησε μιλώντας στο ΣΚΑΪ, η γενική γραμματέας του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα.

Όπως είπε δεν είχαμε καμία θετική αλλαγή επί της ΝΔ και δεν θα γίνει καμία αλλαγή επί ΠΑΣΟΚ. Είπε επίσης ότι η εναλλαγή στην εξουσία της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ είναι καταστροφική για το λαό επισημαίνοντας χαρακτηριστικά πως "όταν η πολιτική θίγει τα λαϊκά συμφέροντα τότε όλα είναι ίδια".

Η κ. Παπαρήγα είπε πως είναι καλό που το ΚΚΕ δεν αλλάζει στάση απέναντι στην αντιλαϊκή πολιτική.

Σε ερώτηση γιατί το ΚΚΕ δεν έχει λάβει ποτέ διψήφια νούμερα, η γενική γραμματέας του ΚΚΕ απάντησε ότι το κόμμα θα αυγατίσει τα ποσοστά του όταν ανέβει το λαϊκό και κυρίως το εργατικό κίνημα. Αναρωτήθηκε επίσης πως είναι δυνατόν το 70 – 80% να ψηφίζει κόμματα και την επόμενη ημέρα να είναι δυσαρεστημένοι.

Η κ. Παπαρήγα, χαρακτήρισε πολύ σημαντικό το ρόλο του ΚΚΕ ιδιαίτερα μετά την δεκαετία του ’90 και την πτώση των σοσιαλδημοκρατικών κομμάτων, λέγοντας ότι το κόμμα την περίοδο εκείνη αποτέλεσε έναν φάρο.

Ανέφερε επίσης ότι χάρη στις μεγάλες κινητοποιήσεις του ΚΚΕ στην Ελλάδα καθυστέρησαν να περάσουν μια σειρά από μέτρα. Επεσήμανε μάλιστα ότι οι επιχειρηματίες ήθελαν να περάσουν αντιλαϊκά μέτρα αλλά υπό το φόβο του λαϊκού κινήματος αυτά καθυστέρησαν.

Για το θέμα των θανάτων στη ΛΑΡΚΟ έκανε λόγο για τραγωδία και επέρριψε ευθύνες στο ΠΑΣΟΚ και τους μηχανισμούς της ΠΑΣΚΕ που στόχο είχαν να δώσουν περισσότερα χρήματα στους εργαζόμενους ώστε να μην υπάρχει λαϊκό και εργατικό κίνημα.

Έκανε λόγο για εκφυλισμό του εργατικού κινήματος επισημαίνοντας ότι η εργατική αριστοκρατία πρέπει να μείνει έξω από τα συνδικάτα.

Σε ερώτηση για την πράσινη οικονομία, η κ. Παπαρήγα, είπε πως πρέπει να αξιοποιηθούν και να αναπτυχθούν όλες οι δυνατότητες της χώρας.

Πρέπει -όπως είπε- η Ελλάδα να διασφαλίσει μια σχετική αυτάρκεια σε πολλά προϊόντα ώστε να μην εξαρτάται από άλλες χώρες του εξωτερικού.

Αναφορικά με το μεταναστευτικό, είπε πως ο ρατσισμός δεν αναπτύσσεται αυτόματα στον ελληνικό λαό. Είπε ότι όσοι δεν έχουν φτάσει σε μια πολιτική ωρίμανση θεωρούν ότι τους φταίνε οι ξένοι.

Για το ΣΥΝ, η κ. Παπαρήγα, είπε ότι τέτοια ρεύματα είναι ενταγμένα σα ευρύτερα πλαίσια της σοσιαλδημοκρατίας και κουβαλούν πολλές προκαταλήψεις. Είπε ότι τέτοια ρεύματα περιστασιακά δυναμώνουν πέφτουν και ξαναδυναμώνουν, επισημαίνοντας ότι προσφέρουν σωσίβιο στο καπιταλιστικό σύστημα.
Πηγή: skai.gr