Κλείσιμο

Αλληλοκατηγορίες και αλληλοκαρφώματα

Σε ανοικτή συγκέντρωση στην πλατεία Ελευθερίας, στην Αλεξανδρούπολη, μίλησε το βράδυ της Τετάρτης ο πρωθυπουργός.

Ο κ. Καραμανλής έστειλε μήνυμα προς τη γειτονική Τουρκία ότι «έχει υποχρέωση να σεβαστεί τη συμφωνία επανεισδοχής του 2001, για τους παράνομους μετανάστες και να πάψει να καλύπτει τους σύγχρονους δουλέμπορους».

Παράλληλα, υπενθύμισε τις υποχρεώσεις της Τουρκίας απέναντι στο Κυπριακό και ξεκαθάρισε ότι το καθεστώς στο Αιγαίο δεν πρόκειται να αλλάξει με τις παραβιάσεις. «Υποχωρήσεις στα κυριαρχικά μας δικαιώματα είναι αδιανόητες. Δεν υποχωρούμε και δεν παραχωρούμε τίποτα», είπε χαρακτηριστικά.

Ακόμα, ο κ. Καραμανλής απάντησε και στους ισχυρισμούς του προέδρου του ΠΑΣΟΚ για τον αγωγό Μπουργκάς – Αλεξανδρούπολη, χαρακτηρίζοντάς τους «παντελώς αυθαίρετους», προσθέτοντας ότι «η αμφισβήτηση βλάπτει την πολιτική, που βάζει πάνω απ΄ όλα το συμφέρον της Ελλάδος. Όποιοι και να ενοχλούνται. Γι’ αυτό η στάση του Αρχηγού του ΠΑΣΟΚ είναι ακατανόητη και χρωστάει σε όλους τους πολίτες καθαρές απαντήσεις».

Η Αλ. Παπαρήγα

Την ενίσχυση του ψηφοδελτίου του ΚΚΕ ζήτησε η γενική γραμματέας του κόμματος Αλέκα Παπαρήγα, σε ομιλία της στο Περιστέρι. «Πρέπει να διαμορφωθεί ένα κίνημα που θα τρομοκρατήσει την κεφαλαιοκρατία», είπε χαρακτηριστικά η κα Παπαρήγα και σημείωσε ότι σήμερα δεν υπάρχει ίχνος ελπίδας, αλλά απογοήτευση, θυμός και αγανάκτηση.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε η κα Παπαρήγα και στο θέμα των ελληνοτουρκικών διαφορών και υπογράμμισε ότι «τα σύνορα της Ελλάδας είναι αδιαπραγμάτευτα». «Που ακούστηκε να πας στο δικαστήριο της Χάγης, που καθοδηγείται από τις ΗΠΑ για τα σύνορά σου;» τόνισε, προσθέτοντας ότι «η αστική τάξη στην Τουρκία ζητά το μεγαλύτερο μέρος του Αιγαίου και των χωρικών υδάτων της Κύπρου σαν ζωτικό χώρο για τα συμφέροντά της, διεκδικεί μεγαλύτερη ένταση λόγω των πετρελαίων και παλιές εστίες πολέμου μπορεί να αναζωπυρωθούν».

Ο Αλ. Τσίπρας

Τη βεβαιότητα ότι «ο κόσμος του ΣΥΡΙΖΑ είναι συσπειρωμένος, αποφασισμένος και αισιόδοξος» και την ελπίδα ότι «θα πάμε καλά», εξέφρασε ο πρόεδρος του ΣΥΝ Α. Τσίπρας μιλώντας σε συγκέντρωση στην Χαλκίδα.

Ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι η ΝΔ δεν έχει πραγματικά τίποτα να πει γιατί διέψευσε τις προσδοκίες του κόσμου από την επόμενη ημέρα της εκλογής της το 2004, ενώ για το ΠΑΣΟΚ είπε ότι το πρόγραμμά του έχει τίτλο: «Θα τα δούμε μετά». Αναφερόμενος στο ΚΚΕ ο πρόεδρος του ΣΥΝ υπογράμμισε ότι η Αριστερά χρειάζεται την ενότητα.

Ο Γ. Καρατζαφέρης

Στην Άρτα βρέθηκε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης, ο οποίος κατά τη διάρκεια ομιλίας του κατηγόρησε τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ για τις υποθέσεις Siemens και Βατοπεδίου, αλλά και για τα εθνικά θέματα υπογραμμίζοντας πως οι «δύο σιαμαίοι έχουν μεθοδεύσει να μη μπουν βαθιά σε αυτά τα θέματα».

Τέλος, ο κ. Καρατζαφέρης πρότεινε εκτάσεις που ανήκουν στην εκκλησιαστική περιουσία να δοθούν σε άκληρους αγρότες.
Πηγή: skai.gr