Ομιλίες Παπαρήγα – Τσίπρα

Το δίλημμα «ή με τα μονοπώλια ή με το λαό» έθεσε η Αλέκα Παπαρήγα μιλώντας στο Περιστέρι. Η γενική γραμματέας του ΚΚΕ ζήτησε απο τους πολίτες να μή δώσουν συγχωροχάρτι σε ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, ενώ χαρακτήρισε το ΣΥΡΙΖΑ φτερό στον άνεμο.

Παράλληλα, ζήτησε την ενίσχυση του ψηφοδελτίου του ΚΚΕ λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «την Κυριακή το βράδυ οι κεφαλαιοκράτες θα πρέπει να νιώθουν από ανατριχίλα μέχρι πανικό για την άνοδο του εκλογικού ποσοστού του ΚΚΕ».

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε και στο θέμα των ελληνοτουρκικών διαφορών και υπογράμμισε ότι «τα σύνορα της Ελλάδας είναι αδιαπραγμάτευτα».

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Συνασπισμού Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας στη Χαλκίδα εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα πάρει καλό αποτέλεσμα στις εκλογές.

Παράλληλα, υπογράμμισε ότι η Αριστερά χρειάζεται την ενότητα, ωστόσο όπως είπε «το ΚΚΕ βαδίζει χωριστά τον αδιέξοδο δρόμο του».

Ο κ. Τσίπρας πρόσθεσε ότι «η επόμενη ημέρα των εκλογών θα μας βρει πιο δυνατούς, πιο αποτελεσματικούς και βέβαια και πιο ώριμους» για νέους αγώνες, ενώ εξέφρασε την ανησυχία του για την αύξηση της ανεργίας.

Ο πρόεδρος του ΣΥΝ τόνισε ότι δεν ζούμε απλώς την αποτυχία της κυβέρνησης της ΝΔ. Ζούμε, είπε, την αποτυχία ενός οικονομικού μοντέλου, μιας ολόκληρης οικονομικής πολιτικής και φιλοσοφίας.

Για το ΠΑΣΟΚ ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι το πρόγραμμά του έχει τίτλο «Θα τα δούμε μετά». Θα τα δούμε μετά, που ο ψηφοφόρος θα έχει απομακρυνθεί από το ταμείο και κανένα λάθος δεν θα αναγνωρίζεται, είπε χαρακτηριστικά.
Πηγή: skai.gr