"Το κράτος πρέπει να κάνει τη ζωή των πολιτών καλύτερη"

«Παρόλο που είμαστε μικρό κόμμα, έχουμε συγκεκριμένες θέσεις και συγκεκριμένο σχέδιο» τόνισε στο ΣΚΑΪ.gr και στο δημοσιογράφο Γιάννη Απέργη ο επικεφαλής των Οικολόγων – Πρασίνων Νίκος Χρυσόγελος, ο οποίος έλαβε μέρος στο διαδικτυακό διάλογο πολιτών – πολιτικών του ΣΚΑΪ.gr.

Ο κ. Χρυσόγελος τόνισε ότι η παράταξή του αποτελεί σταθερή επιλογή για όλο και περισσότερους πολίτες. Είπε ακόμα ότι στους Οικολόγους – Πράσινους προσχωρούν όλο και περισσότεροι πολίτες που θέλουν ένα κόμμα με συγκεκριμένες προτάσεις, καθώς έχουν βαρεθεί να ακούν τις αποσπασματικές και ξεπερασμένες εξαγγελίες των μεγάλων κομμάτων.

Ο επικεφαλής των Οικολόγων – Πρασίνων τόνισε ότι πρέπει να στραφούμε στις ανανεώσιμες πηγές και στην εξοικονόμηση ενέργειας, τονίζοντας ωστόσο ότι πρέπει να υπάρχει μέριμνα για τους ανθρώπους που δουλεύουν στις ήδη υπάρχουσες εγκαταστάσεις, όπως τα εργοστάσια λιγνίτη της ΔΕΗ.

Είπε ακόμα ότι η παραταξή του επιθυμεί ένα μοντέλο διακυβέρνησης απαλλαγμένο από την διαφθορά και ζήτησε να γίνουν οι απαραίτητες αλλαγές, ώστε το κράτος να μη δυσκολεύει, αλλά να καλυτερεύει τη ζωή των πολιτών. 

Τόνισε ότι οι Οικολόγοι – Πράσινοι είναι εδώ και πολλά χρόνια ενεργοί σε περιβαλλοντικές οργανώσεις και ανέφερε τις ενέργειες της πρώην γενικής διευθύντριας Επιθεωρητών Περιβάλλοντος Μαργαρίτας Καραβασίλη, η οποία είναι υποψήφια.

Ο κ. Χρυσόγελος επεσήμανε ότι αναφέρουν την καθημερινή δραστηριότητά τους στην ιστοσελίδα τους, υπογραμμίζοντας πως το ότι δεν έχουν συχνή παρουσία στην τηλεόραση δε σημαίνει ότι δεν έχουν δράσεις.

Για το φυσικό αέριο, είπε ότι ναι μεν είναι φιλικότερο προς το περιβάλλον, από ότι το πετρέλαιο, αλλά τόνισε ότι δεν μας συμφέρει να έχουμε εξάρτηση στα ορυκτά καύσιμα.

Τόνισε δε, ότι η πυρηνική ενέργεια δεν είναι η λύση στην κλιματική αλλαγή γιατί έχει παράπλευρες απώλειες.

Ο κ. Χρυσόγελος είπε ότι η Αττική πρέπει να «πρασινίσει» για αυτό τόνισε ότι το Μητροπολιτικό Πάρκο του Ελληνικού πρέπει να γίνει αστικός κήπος.

«Ξεκινώντας από τη γειτονιά μας, θα κάνουμε καλύτερη τη ζωή στην πόλη», τόνισε ο κ. Χρυσόγελος.

Ο επικεφαλής των Οικολόγων – Πρασίνων υπογράμμισε ότι ένας από τους στόχους τους είναι να πιέσουν τους δήμους να εφαρμόζουν το πρόγραμμα της ανακύκλωσης, επισημαίνοντας ότι η σωστή ανακύκλωση και κομποστοποιηση μπορεί να μειώσουν κατά 70% τον όγκο τον σκουπιδιών. Για το υπόλοιπο είπε ότι προτιμούν τη μέθοδο της ταφής και όχι της καύσης.

Είπε μάλιστα, ότι η ανακύκλωση και η κομποστοποίηση θα βοηθήσουν και στη δημιουργία θέσεων εργασίας.

Για το debate, είπε ότι τα δύο μεγάλα κόμματα περιορίστηκαν στο να αναπτύξουν τις πάγιες θέσεις τους.

Αναφερόμενος στην επόμενη των εκλογών, είπε ότι θα συζητήσουν με το πρώτο κόμμα, αλλά με βάση τις προγραμματικές θέσεις, όπως είναι η πράσινη οικονομία, η προστασία του περιβάλλοντος, η καταπολέμηση της ανεργίας.

Απαντώντας σε ερώτηση για τη θέση της παράταξής του για το σκοπιανό, είπε ότι οι θέσεις τους είναι σταθερή και επεσήμανε την ανάγκη συμβιβαστικής λύσης, που θα δημιουργήσει τις σχέσεις καλής γειτονίας. Τόνισε, ότι η κρίσιμη περίοδος ήταν η αρχή της δεκαετίας του ΄90. Είπε ακόμα ότι οι ακραίες αντιλήψεις θα μας οδηγήσουν σε ήττα και υπογράμμισε ότι η πιο ρεαλιστική λύση είναι η σύνθετη ονομασία.

Ο κ. Χρυσόγελος προειδοποίησε ότι εξ αιτίας της κλιματικής αλλαγής κινδυνεύουμε να χάσουμε μεγάλες εκτάσεις της χώρας μας.

Για τα αυθαίρετα είπε ότι πρέπει να γίνει πιο αυστηρή η νομοθεσία και να ελεγχθεί πρώτα απ’ όλα ποιοι και γιατί τα νομιμοποίησαν.

Τέλος, για τα οικονομικά των ΜΚΟ είπε ότι πρέπει να διέπονται από διαφάνεια και η χρηματοδότησή τους να γίνεται μέσω προκηρύξεων.

Επόμενος καλεσμένος στο διαδικτυακό διάλογο του ΣΚΑΪ.gr είναι ο Φώτης Κουβέλης.

Για να συμμετάσχετε στο διαδραστικό διάλογο με τους πολιτικούς, επιλέξτε τον πολιτικό που θέλετε να ρωτήσετε, κάνοντας κλικ στο όνομά του. Γράψτε τα στοιχεία σας και θέσετε τα ερωτήματά ή τα σχόλια σας.

Λάβετε από ΤΩΡΑ θέση στον ιστότοπο του ΣΚΑΪ.

Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου
Φώτης Κουβέλης
Υποψήφιος Βουλευτής Β' Αθηνών - ΣΥΡΙΖΑ.
 


Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου
Αθανάσιος Πλεύρης
Υποψήφιος Βουλευτής Α' Αθηνών - ΛΑΟΣ.
 


Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου
Παναγιώτης Λαφαζάνης 
Υποψήφιος Βουλευτής Β' Πειραιώς - ΣΥΡΙΖΑ.
 


Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου
Γιάννης Παπαθανασίου  
Υποψήφιος Βουλευτής Β' Αθηνών - ΝΔ.
 


Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου
Λούκα Κατσέλη  
Υποψήφια Βουλευτής Β' Αθηνών - ΠΑΣΟΚ.
 


Πέμπτη 1 Οκτωβρίου
Μάκης Βορίδης  
Υποψήφιος Βουλευτής  Περιφέρειας Αττικής - ΛΑΟΣ.
 


Παρασκευή 2 Οκτωβρίου
Λιάνα Κανέλη
Υποψήφια Βουλευτής Α' Αθηνών - ΚΚΕ.
Πηγή: skai.gr