Επιτέλους... ντιμπέιτ

Παρότι ούτε  η προσωπική τηλεμαχία ανάμεσα στους κυρίους Καραμανλή και Παπανδρέου ανέδειξε εμφανείς νικητές και ηττημένους, πολιτικοί αναλυτές εκτιμούν ότι το πρώτο ντιμπέιτ ανάμεσα στους δύο πολιτικούς αρχηγούς άνοιξε το δρόμο για ένα νέο είδος διαλόγου στην Ελλάδα.

Οι δύο πολιτικοί αρχηγοί για ακόμα μία φορά επανέλαβαν τις πάγιες θέσεις τους: Ο μεν κύριος Καραμανλής τα περί νωπής λαϊκής εντολής, ο δε κ. Παπανδρέου τα περί πελατειακών αντιλήψεων, διλημμάτων και της ανάγκης να υπάρξει νοικοκύρεμα του τόπου.

Μάλιστα, κατά τη διάρκεια της τηλεμαχίας ο πρωθυπουργός πρότεινε στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ να γίνει και δεύτερη τηλεοπτική αναμέτρηση, υποστηρίζοντας ότι είναι ανεύθυνο μία πολιτική δύναμη να διεκδικεί την εξουσία, μοιράζοντας ακάλυπτες επιταγές. Ακόμα σημείωσε ότι ο κ. Παπανδρέου απέφυγε να πάρει θέση σε οποιοδήποτε θέμα και τόνισε με νόημα ότι «υπάρχουν δύο δρόμοι, ο ανηφορικός που οδηγεί στο ξέφωτο και αυτός που είναι γεμάτος υποσχέσεις και ο οποίος καταλήγει σε δυσβάστακτα μέτρα».

Ψήφο στο ΠΑΣΟΚ για να σταματήσει η πολιτική της παρακμής, της αδιαφάνειας και των πελατειακών συμφερόντων ζήτησε ο Γιώργος Παπανδρέου. Δήλωσε ότι θα εφαρμόσει ένα νέο αναπτυξιακό πρότυπο για να δοθεί ελπίδα στον τόπο, ενώ δεσμεύτηκε για μία άλλη πορεία, η οποία -όπως είπε- «δε θα είναι εύκολη, αλλά εφικτή».
Πηγή: skai.gr