Οι πολιτικοί αρχηγοί για το Περιβάλλον

Η Ελλάδα αναπτύσσει τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και εκπληρώνει τις υποχρεώσεις που απορρέουν από το πρωτόκολλο του Κιότο. Αυτό τόνισε ο Κώστας Καραμανλής αναφερόμενος στο περιβάλλον κατά την τηλεοπτική αναμέτρηση –την Τρίτη- των 6 πολιτικών αρχηγών.

Απόσυρση του χωροταξικού για τον τουρισμό προανήγγειλε ο Γιώργος Παπανδρέου. Τόνισε ότι επιθυμεί το υπουργείο Περιβάλλοντος να γίνει και "Ενέργειας".

Η Αλέκα Παπαρήγα τάχθηκε υπέρ της πράσινης ανάπτυξης. Ωστόσο, όπως είπε, βλέπει "παρέλαση εταιρειών, επιχειρήσεων και κρατών για την ανακύκλωση των σκουπιδιών και τον βιολογικό καθαρισμό".

Για "οικολογικό μετασχηματισμό" και για περιβαλλοντική πολιτική, η οποία ωθεί σε ρήξη με τα συμφέροντα, μίλησε ο Αλέξης Τσίπρας.

Πολύ σημαντικό θέμα χαρακτήρισε το περιβάλλον ο Γιώργος Καρατζαφέρης, αλλά πρέπει όπως είπε να φτιάξουμε τη ζωή των ανθρώπων που βρίσκονται κάτω από το όριο της φτώχειας.

"Η πράσινη οικονομία είναι η μόνη ευκαιρία για το Περιβάλλον. Δημιουργεί θέσεις εργασίας και είναι κοινωνική και υπεύθυνη οικονομία", σημείωσε ο Νίκος Χρυσόγελος. Αναφέρθηκε, επίσης, στο μολυσμένο νερό του Ασωπού.

Το βράδυ της Τρίτης στις 20.00 η τηλεοπτική αναμέτρηση των κ. Καραμανλή και Παπανδρέου.

Θα μεταδοθεί απευθείας απο το ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ και σε πραγματικό χρόνο απο την ιστοσελίδα ΣΚΑΪ.gr.

Ανακοίνωση Σουφλιά
Εν τω μεταξύ απόλυτα ψευδές χαρακτηρίζει ο Γιώργος Σουφλιάς ότι η αναθεώρηση της άδειας για το σπίτι του, δήθεν έγινε επειδή απεφάνθη το Κεντρικό Συμβούλιο Χωροταξίας Οικισμού Περιβάλλοντος".

Με αφορμή την ερώτηση της δημοσιογράφου του ΣΚΑΪ Σίας Κοσιώνη προς τον πρωθυπουργό για το θέμα σε γραπτή δήλωσή του ο κ. Σουφλιάς σημειώνει ότι η Πολεοδομία Μαρκοπούλου απεφάνθη ότι αδικαιολόγητα δεν είχε εκδώσει την αναθεώρηση της άδειας για το σπίτι.

Πηγή: skai.gr