"Η οικονομική πολιτική της ΝΔ πρέπει να συνεχιστεί"

Την εκτίμηση ότι τόσο η ΝΔ όσο και ο Κώστας Καραμανλής έχουν αποδείξει ότι έχουν την δυνατότητα να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα που έχει δημιουργήσει η κρίση εξέφρασε μιλώντας στο ΣΚΑΪ.gr, ο πρώην υπουργός Οικονομίας Γιώργος Αλογοσκούφης.

Μάλιστα, μέσα από το διάλογο πολιτών – πολιτικών του ΣΚΑΪ.gr, απάντησε στις ερωτήσεις του δημοσιογράφου Γιάννη Απέργη και των χρηστών του ΣΚΑΪ.gr, υπογράμμισε ότι η οικονομική πολιτική της ΝΔ είχε ως αποτέλεσμα να μετριαστούν οι συνέπειες της κρίσης.

Αναφορικά με την οικονομική κρίση τόνισε ότι δεν έχει ξεπεραστεί και προέβλεψε ότι από το δεύτερο εξάμηνο του 2010 τα πράγματα θα αρχίσουν να βελτιώνονται.

Υπεραμύνθηκε της πολιτικής της ΝΔ λέγοντας ότι η κυβέρνηση πίστεψε και εφάρμοσε την χαμηλή φορολογία, κοίταξε -όπως είπε- τα δημόσια οικονομικά και την ανάπτυξη όπως επίσης και τον πολίτη.

Αναγνώρισε πάντως, ότι τα δημοσία οικονομικά έχουν πρόβλημα αποδίδοντας την επιδείνωσή τους στην κρίση.

Ο πρώην υπουργός είπε επίσης ότι η κυβέρνηση ουδέποτε χάρισε χρήματα στις τράπεζες. Είπε μάλιστα ότι το πακέτο στήριξης δεν απορροφήθηκε ολόκληρο, τονίζοντας ότι στόχος ήταν η χρηματοδότηση των μικρών επιχειρήσεων.

Ο κ. Αλογοσκούφης κατηγόρησε το ΠΑΣΟΚ ότι το φορολογικό του πρόγραμμα προκαλεί αβεβαιότητα, προσθέτοντας ότι η ΝΔ έχει δώσει δείγμα γραφής στην οικονομική πολιτική. Είπε ακόμα ότι το ΠΑΣΟΚ δεν έχει θέσει χρονοδιαγράμματα σχετικά με τη μείωση των ελλειμμάτων.

Τόνισε, ότι δεν υπάρχει οικονομική πολιτική που να μην έχει αδυναμίες και είπε ότι η πολιτική της ΝΔ αποδείχτηκε σωστή αλλά προέκυψαν από τη μία η οικονομική κρίση και από την άλλη το θέμα με την εκλογή προέδρου της Δημοκρατίας που, όπως είπε, ανάγκασε τον κ. Καραμανλή να προσφύγει σε πρόωρες εκλογές.

Ο κ. Αλογοσκούφης σχολίασε χαρακτηριστικά, αναφερόμενος στην απομάκρυνσή του από τη θέση του υπουργού Οικονομίας, ότι ο υπουργός Οικονομικών «πληρώνει τη νύφη» γιατί έχει να αντιμετωπίσει από τη μία τα οικονομικά προβλήματα της χώρας και από την άλλη τους υπόλοιπους υπουργούς που ζητάνε επιπλέον χρηματοδοτήσεις.

Επίσης εκτίμησε ότι οι αρχηγοί κατά την τηλεοπτική τους αναμέτρηση θα μπουν στην ουσία της πολιτικής.

Είπε μάλιστα, ότι στο τελικό αποτέλεσμα θα παίξουν ρόλο και οι αναμετρήσεις αλλά και οι παρουσίες στελεχών των κομμάτων.

Για την υπόθεση του Βατοπεδίου είπε ότι το πόρισμα της Βουλής δεν απέδωσε ευθύνες σε πολιτικά πρόσωπα, υπήρχαν ωστόσο πολιτικές ευθύνες, οι οποίες, όπως είπε, αποδόθηκαν με τα ψηφοδέλτια. Είπε πάντως, ότι κατά τη γνώμη του τις ευθύνες έπρεπε να τις αποδώσει ο λαός.

Ο κ. Αλογοσκούφης τάχθηκε υπέρ της πολιτικής των αποκρατικοποιήσεων, της πάταξης της γραφειοκρατίας και της ενίσχυσης της ανταγωνιστικότητας.

Η επόμενη συνέντευξη είναι προγραμματισμένη για την Τρίτη 22/9 με τον υποψήφιο Βουλευτή Β΄Αθηνών του ΠΑΣΟΚ Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.
 
Για να συμμετάσχετε στο διαδραστικό διάλογο με τους πολιτικούς, επιλέξτε τον πολιτικό που θέλετε να ρωτήσετε, κάνοντας κλικ στα παρακάτω λινκ. Γράψτε τα στοιχεία σας και θέσετε τα ερωτήματά ή τα σχόλια σας.

Λάβετε από ΤΩΡΑ θέση στον ιστότοπο του ΣΚΑΪ.

Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου
Μιχάλης Χρυσοχοΐδης
Υποψήφιος Βουλευτής Β' Αθηνών - ΠΑΣΟΚ.
 


Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου
Σπύρος Χαλβατζής
Υποψήφιος Βουλευτής Β' Αθηνών - ΚΚΕ.
 

Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου
Φώτης Κουβέλης
Υποψήφιος Βουλευτής Β' Αθηνών - ΣΥΡΙΖΑ.
 


Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου
Αθανάσιος Πλεύρης
Υποψήφιος Βουλευτής Α' Αθηνών - ΛΑΟΣ.
 


Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου
Παναγιώτης Λαφαζάνης 
Υποψήφιος Βουλευτής Β' Πειραιώς - ΣΥΡΙΖΑ.
Πηγή: skai.gr