Σουφλιάς - Ραγκούσης επικεφαλής των Επικρατείας

Ο Γιώργος Σουφλιάς είναι επικεφαλής του ψηφοδελτίου της ΝΔ. Στη δεύτερη θέση ο πρόεδρος της Βουλής Δημήτρης Σιούφας.

Ακολουθούν η γενική γραμματέας Ισότητας του υπουργείου Εσωτερικών Ευγενία Τσουμάνη - Σπέντζα, η πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Ινστιτούτου Δικαίου, Επιστήμης και Τεχνολογίας Διονυσία - Θεοδώρα Αυγερινοπούλου και ο Ευάγγελος Αντώναρος.

Στην τελευταία τιμητική θέση ο Μιλτιάδης Έβερτ.

Το μεσημέρι της Δευτέρας θα ανακοινωθούν οι υποψήφιοι βουλευτές της ΝΔ στη Α' και Β' Περιφέρεια Θεσσαλονίκης.

Στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ επικεφαλής είναι ο Γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου του κόμματος Γιάννης Ραγκούσης.

Στη δεύτερη θέση η Οικονομολόγος- Καθηγήτρια με ειδίκευση σε θέματα Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας Έλενα Παναρίτη και στην τρίτη ο Καθηγητής της Πολιτικής της Υγείας Ηλίας Μόσιαλος.

Ακολουθούν η δημοσιογράφος Μάγια Τσόκλη και ο γραμματέας επικοινωνίας του κόμματος, Παύλος Γερουλάνος.

Στην τελευταία τιμητική θέση ο φιλόλογος Εμμανουήλ Κριαράς.

Μιλώντας τη Δευτέρα στο ΣΚΑΪ 100.3 η υποψήφια βουλευτής της ΝΔ Κατερίνα Παπακώστα τόνισε ότι οι πολίτες πρέπει να έχουν εμπιστοσύνη στους πολιτικούς ηγέτες που αναγνωρίζουν τα λάθη τους, καθώς εφόσον τα αναγνωρίζουν μπορούν και να τα διορθώσουν.

Σχετικά με τους συμβασιούχους, είπε ότι πρόκειται για πρόβλημα πολλών ετών και τόνισε ότι πλέον η ΝΔ έχει την εμπειρία να διαχειριστεί το θέμα, επισημαίνοντας ότι διασφαλίστηκε μεγάλος αριθμός συμβασιούχων.

Από την πλευρά του, ο υποψήφιος με το ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Χρυσοχοΐδης τόνισε ότι εφόσον το ΠΑΣΟΚ κερδίσει τις εκλογές, μέσα στο πρώτο τρίμηνο θα γίνουν οι απαραίτητες συναντήσεις για τον τομέα τον καυσίμων, ώστε οι τιμές να επανέλθουν στα φυσιολογικά επίπεδα.

Είπε ακόμα, ότι προτεραιότητα του ΠΑΣΟΚ θα είναι η καταπολέμηση της σπατάλης στον τομέα του Δημοσίου.

Προσέθεσε ότι το ασφαλιστικό πρέπει να αλλάξει τρόπο διοίκησης και διαχείρισης.

Ο κ. Χρυσοχοΐδης τόνισε ότι το ΠΑΣΟΚ δε θα αυξήσει τη φορολογία των επιχειρήσεων, αλλά τα μερίσματα των μετόχων και επεσήμανε ότι μέσα από την ανάπτυξη στην αγορά θα έρθουν έσοδα στο δημόσιο.

Είπε ακόμα ότι μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου το ΠΑΣΟΚ θα έχει αλλάξει τη φορολογική νομοθεσία.
Πηγή: skai.gr