"Επανεκκίνηση της οικονομίας το 2011"

Σαν δύναμη ευθύνης και προοπτικής που δεν διστάζει να λάβει δύσκολες αποφάσεις, σε αντιδιαστολή με το ΠΑΣΟΚ, παρουσίασε τη Νέα Δημοκρατία ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής μιλώντας την Κυριακή στην κεντρική πλατεία της Λάρισας. Ο κ. Καραμανλής έκανε λόγο για δυνατότητα "επανεκκίνησης' της ελληνικής οικονομίας" το 2011.

Υπενθυμίζεται ότι ο πρωθυπουργός αποφάσισε να είναι επικεφαλής και του ψηφοδελτίου της ΝΔ στο νομό Λάρισας.

Ειδικότερα, ο κ. Καραμανλής τόνισε από τη Λάρισα ότι "τα εθνικά μας ζητήματα βρίσκονται σε λεπτή φάση. Είναι η εκκρεμότητα στην ονομασία των Σκοπίων. Είναι οι ενδοκυπριακές συνομιλίες. Είναι οι ελληνοτουρκικές σχέσεις. Η οικονομία μας δέχεται ισχυρή πίεση".

Ο πρωθυπουργός πρόσθεσε ότι η ελληνική οικονομία επιβαρύνεται από το τεράστιο δημόσιο χρέος, που άφησαν πίσω τους οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ. Ένα χρέος που, μόνο για τους τόκους του, απορροφά 12 δις ευρώ το χρόνο.

"Στο διάστημα που ακολουθεί, οι αντοχές της οικονομίας μας. Κρίνεται η δυνατότητά μας να περιορίσουμε τις επιπτώσεις της κρίσης. Κρίνεται η αποφασιστικότητά μας να προλάβουμε το τρένο της ανάκαμψης. Τα δύο επόμενα χρόνια είναι δύσκολα" σημείωσε χαρακτηριστικά.

Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Καραμανλής παρουσίασε τις αποφάσεις που πρέπει να ληφθούν στο πεδίο της οικονομίας. Οι αποφάσεις κινούνται σε τρεις άξονες, τη δραστική μείωση των δημοσίων δαπανών, την νίκη στον "πόλεμο" απέναντι στη φοροδιαφυγή και στην προώθηση των διαρθρωτικών αλλαγών.

"Με συνταγές ΠΑΣΟΚ, η οικονομία μας θα μπει σε επικίνδυνες περιπέτειες. Το χρέος όλων είναι σαφές: Να μην αφήσουμε να συμβεί κάτι τέτοιο. Να μην αφήσουμε την οικονομία μας να γίνει έρμαιο επιπόλαιων χειρισμών. Να μην αφήσουμε την πορεία της χώρας σ’ ένα ΠΑΣΟΚ, που είναι ανέτοιμο να δώσει σοβαρές και υπεύθυνες λύσεις. Να τολμήσουμε, τώρα, τις αναγκαίες, δύσκολες αποφάσεις. Έχουμε τη δυνατότητα να βγούμε από την κρίση ισχυρότεροι" σημείωσε ο πρωθυπουργός.

Όπως ανέφερε ο κ. Καραμανλής, "έχουμε τη δυνατότητα μιας δυναμικής επανεκκίνησης, ενός νέου άλματος ανάπτυξης, το 2011. Φτάνει να τολμήσουμε, σήμερα, τις αναγκαίες δύσκολες αποφάσεις. Να αναγνωρίσουμε τι χρειάζεται να αλλάξει και να το αλλάξουμε. Με τις ακάλυπτες υποσχέσεις του ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί να γίνει ούτε άμεση, ούτε δυναμική επανεκκίνηση. Μόνο αν τολμήσουμε σήμερα μπορούμε να εξασφαλίσουμε την ανάπτυξη και την ευημερία στα χρόνια που έρχονται".
Πηγή: skai.gr