"Λαϊκή εξουσία" θέλει το ΚΚΕ

Έκκληση στους νέους να πάρουν μαζικά μέρος στις εκλογές στις 4 του Οκτώβρη ``με το κεφάλι ψηλά και όχι χαμηλά και την πλάτη στον τοίχο όπως θέλουν Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ`` απηύθυνε η ΓΓ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, μιλώντας σε συγκέντρωση της νεολαίας του κόμματος.

``Η πρώτη ψήφος των νέων πρέπει να είναι γνήσια ανατρεπτική, κόντρα στο ρεύμα και μαζικά υπέρ του ΚΚΕ. Η νεολαία δεν πρέπει να ψηφίσει κόμματα που εναλλάξ εμπιστεύεται η πλουτοκρατία`` δήλωσε η κ. Παπαρήγα.

Εξάλλου επεσήμανε ότι ``η κάλπη στις 4 του Οκτώβρη δεν θα κρίνει την επανάσταση, αλλά την ικανότητα του λαϊκού και του νεολαιίστικου κινήματος για αντίσταση και αντεπίθεση.

Επίσης ανέφερε ότι ``το μεγάλο δράμα που αντιμετωπίζει η νεολαία δεν είναι μόνο η ταξικοί φραγμοί αλλά και η έλλειψη ελεύθερου χρόνου και το άγχος για το μέλλον``. Μιλώντας για τις θέσεις του κόμματος της που αφορούν την νεολαία μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στην δωρεάν παιδεία, στην κατάργηση της επιχειρηματικής δραστηριότητας στους τομείς της παιδείας και της υγείας και στην απαγόρευση της εμπορευματοποίησης στον τομέα του αθλητισμού.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε και στις ``φρέσκες και εκθρονίστηκες ιδέες`` για να υποστηρίξει ότι ``δεν υπάρχει τομέας όπου ο εκσυγχρονισμός του αντίπαλου να μην είναι πιο επικίνδυνος για την νεολαία και το λαό``.

``Πρέπει να σπάσουνε τα μούτρα εκείνων που χρησιμοποιούν την τεχνολογία για να αυξήσουν την εκμετάλλευση της νεολαίας και των λαϊκών στρωμάτων`` δήλωσε χαρακτηριστικά, υπογραμμίζοντας ότι το ΚΚΕ ``δεν ζητάει την αλλαγή του θιάσου αλλά την εκ βαθέων αλλαγή πολιτικής, την λαϊκή εξουσία``.

Αναφερόμενη στον ΣΥΡΙΖΑ και στην θέση που κράτησε στα γεγονότα του περασμένου Δεκεμβρίου είπε ότι ``ο φρέσκος ΣΥΡΙΖΑ ανακάλυψε ότι ο δικομματισμός έπεσε το Δεκέμβρη και τώρα ψάχνει να βρει το 3%`` συμπληρώνοντας ότι ``το νεολαιίστικο κίνημα του Δεκεμβρίου κατάφερε τελικά το σύστημα να το καναλιζάρει εκεί που ήθελε, αφού αποδείχθηκε ότι δεν ήταν παρά τουφεκιές στον αέρα``.
Πηγή: skai.gr