Κλείσιμο

"Ανεύθυνη η πολιτική του ΠΑΣΟΚ"

Να εγείρει ερωτηματικά στην κοινή γνώμη σχετικά με τις πολιτικές που θα ακολουθήσει το ΠΑΣΟΚ στο ενδεχόμενο που γίνει κυβέρνηση αποπειράται ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, επιχειρώντας να αποδομήσει τις προεκλογικές εξαγγελίες του προέδρου Γιώργου Παπανδρέου.

Κατά την ομιλία του σε προεκλογική συγκέντρωση της Νέας Δημοκρατίας στην κεντρική πλατεία των Ιωαννίνων ο πρωθυπουργός δήλωσε το Σάββατο ότι "το ΠΑΣΟΚ κάνει ανεύθυνη πολιτική και αν εφαρμόζονταν ποτέ όλα αυτά τα οποία λέει θα ήταν πολύ μεγάλοι οι κίνδυνοι για τη χώρα".

Ο κ. Καραμανλής κάλεσε τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ κ. Παπανδρέου "να αφήσει τα ευχολόγια και να απαντήσει τώρα ρητά και ξεκάθαρα αν θα επανακρατικοποιήσει την Ολυμπιακή και τι θα κάνει με τον ΟΤΕ, τον ΟΣΕ, το ασφαλιστικό, τα βαρέα και ανθυγιεινά".

Επίσης, τον κάλεσε "να ανακαλέσει τα διφορούμενα που είπε για τον αγωγό πετρελαίου Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολη και να δηλώσει σεβασμό στις διεθνείς συμφωνίες".

"Από πού και ως πού ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ υποστηρίζει ότι δήθεν η συμφωνία είναι ετεροβαρής υπέρ της ρωσικής πλευράς. Επιτέλους τί συμβαίνει, τί σκέπτεται; Σε τί επενδύει;".

Ο κ. Καραμανλής είπε ότι προσωπικά επέλεξε το δρόμο της ευθύνης, την Ελλάδα από την κρίση θα τη βγάλει η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και ο ίδιος θα είναι δυναμικά παρών σε αυτό τον αγώνα. Ζήτησε δε να μην πάει καμιά ψήφος χαμένη και είπε ότι η νίκη είναι στα χέρια των ψηφοφόρων της Νέας Δημοκρατίας.

Επιστολή Έβερτ

Την τελευταία τιμητική θέση στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας ζήτησε, με επιστολή του προς τον πρωθυπουργό ο πρώην πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Μιλτιάδης Έβερτ, επικαλούμενος, μεταξύ άλλων, την ανάγκη ανανέωσης, την οποία ο ίδιος πάντα υποστήριζε.

Συμφωνία ΝΔ - ΠΑΣΟΚ

Την υπογραφή μνημονίου συμφωνίας για την τηλεμαχία Καραμανλή – Παπανδρέου ανακοίνωσε το Σάββατο ο Ευάγγελος Αντώναρος.

Ο κ. Αντώναρος, ανακοίνωσε ότι ΝΔ και ΠΑΣΟΚ συμφώνησαν να μετάσχουν σε τηλεοπτική συζήτηση η οποία θα διεξαχθεί την Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου στις 20:00.

Το μνημόνιο που υπεγράφη από τα δύο κόμματα αφορά τους όρους διεξαγωγής της τηλεμαχίας.

Σύμφωνα με τους κανόνες που περιγράφει το μνημόνιο, το ντιμπέιτ των δύο πολιτικών αρχηγών θα πραγματοποιηθεί σε στούντιο της ΕΡΤ, ενώ το συντονισμό της τηλεμαχίας θα αναλάβει η δημοσιογράφος της κρατικής τηλεόρασης, Μαρία Χούκλη.

Οι δύο πολιτικοί αρχηγοί θα στέκονται όρθιοι σε πόντιουμ απέναντι ο ένας στον άλλον, με τη δημοσιογράφο-συντονιστή να στέκεται μεταξύ τους σε διάταξη τριγώνου. Η διάρκεια της συζήτησης είναι 75 λεπτά, δομημένη σε πέντε 15λεπτες ενότητες, οι οποίες θα είναι οι εξής:

α. Οικονομία- Ανάπτυξη

β. Κοινωνικά θέματα - Παιδεία

γ. Κράτος - Δημόσια Διοίκηση

δ. Περιβάλλον-Υποδομές

ε. Εξωτερική πολιτική


Ο χρόνος τοποθέτησης του κάθε αρχηγού είναι: τρία λεπτά για κάθε πρωτολογία, τρία λεπτά για κάθε δευτερολογία και ένα λεπτό για κάθε τριτολογία. Η συντονίστρια παρουσιάζει με ουδέτερο τρόπο τη θεματολογία κάθε ενότητας σε ένα λεπτό. Η συζήτηση ολοκληρώνεται με τρίλεπτες γενικές τοποθετήσεις των δύο αρχηγών με αντίστροφη σειρά της εκλογικής τους δύναμης στη Βουλή. Πρώτος ο Γ. Παπανδρέου και ακολουθεί ο Κ. Καραμανλής.

Πηγή: skai.gr