Κλείσιμο

Κοντά σε συμφωνία(;) για το ντιμπέιτ

Κοντά σε συμφωνία για τη διεξαγωγή του ντιμπέιτ των 6 πολιτικών αρχηγών βρίσκονται κόμματα και δημοσιογράφοι μετά και τη νέα βελτιωμένη πρόταση που κατέθεσαν οι εκπρόσωποι των κομμάτων σχετικά με τους όρους διεξαγωγής.

Προτείνεται, εν τέλει, το δικαίωμα των δημοσιογράφων για διευκρινιστική ερώτηση διάρκειας 30 δευτερολέπτων σε όλους τους πολιτικούς αρχηγούς.

Τις οριστικές αποφάσεις θα λάβουν οι δημοσιογράφοι μετά από έκτακτη συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο το βράδυ.

Πάντως, από την Κατερίνη όπου βρέθηκε, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης δήλωσε ότι δεν έχει αποφασίσει αν θα πάρει μέρος στο ντιμπέιτ.

Σε ό,τι αφορά την τηλεοπτική αναμέτρηση Καραμανλή - Παπανδρέου, φαίνεται πως υπάρχει συμφωνία για να πραγματοποιηθεί την Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου, όπως προκύπτει και από τις επιστολές των εκπροσώπων των δύο κομμάτων.

"Για άλλη μια φορά υπογραμμίζουμε την ανάγκη διεξαγωγής του ντιμπέιτ ανάμεσα στους έξι πολιτικούς αρχηγούς για λόγους πλουραλισμού και δημοκρατίας. Η ανάγκη βελτίωσής του δεν μπορεί να αποτελεί άλλοθι για την ματαίωσή του, γεγονός που θα συνιστούσε πλήγμα στον ισότιμο δημοκρατικό διάλογο αλλά και επιστροφή σε ένα στενά δικομματικό πλαίσιο" δήλωσε νωρίτερα το Σάββατο ο ΣΥΡΙΖΑ.
Πηγή: skai.gr