Επιστολή Έβερτ στον Καραμανλή

Την τελευταία τιμητική θέση στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας ζήτησε, με επιστολή του προς τον πρωθυπουργό ο πρώην πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Μιλτιάδης Έβερτ, επικαλούμενος, μεταξύ άλλων, την ανάγκη ανανέωσης, την οποία ο ίδιος πάντα υποστήριζε.

Ο Μιλτιάδης Έβερτ στην επιστολή του, σύμφωνα με πληροφορίες, αναφέρει ότι "μετά από τόσα χρόνια συμμετοχής στα κοινά νοιώθω ότι πρέπει να συμβάλλω στην ανανέωση του κόμματος, την οποία εγώ έκανα πάντα πράξη και γι' αυτό είμαι υποχρεωμένος να αρνηθώ την πρότασή σας και επιθυμώ να καταλάβω την τελευταία θέση. Χρωστώ ευγνωμοσύνη, αναφέρει ο κ. Έβερτ, στον ελληνικό λαό και ιδιαίτερα στον αθηναϊκό που μου έδωσε τη δυνατότητα να εργαστώ για το καλό της πατρίδας".

"Σας διαβεβαιώ πως θα είναι αμείωτο το ενδιαφέρον μου για την πατρίδα μου και την παράταξη", τονίζει ο κ. Έβερτ.

Από την πλευρά του, ο πρωθυπουργός κατά την ομιλία του σε ανοικτή συγκέντρωση στο Μεσολόγγ, δήλωσε ότι η ΝΔ έχει συγκροτημένο σχέδιο  που εγγυάται ασφαλή έξοδο από την κρίση και εξασφαλίζει δυναμική επανεκκίνηση την επόμενη μέρα.

Ο πρωθυπουργός κατηγόρησε το ΠΑΣΟΚ ότι κρατά κλειστά τα χαρτιά του και δεν τολμά να αποκαλύψει κανένα από τα δύσκολα μέτρα που θα έπαιρνε, αν ερχόταν στην εξουσία.

Ο κ. Καραμανλής μιλά το Σάββατο στα Ιωάννινα στο πλαίσιο της προεκλογικής περιοδείας του. Όσον αφορά το ψηφοδέλτιο Επικρατείας αναμένεται να ανακοινωθεί από τη Ρηγίλλης το αργότερο ως την Κυριακή.

Συνάντηση με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Γιώργο Παπανδρέου είχαν νωρίτερα οι εκπρόσωποι της "Συνεργασίας των 12 Φορέων για το Περιβάλλον".

Ο κ. Παπανδρέου είπε πως οι βασικοί άξονες του νομοσχεδίου που έχει ετοιμάσει το ΠΑΣΟΚ, είναι η αναστολή έκδοσης οικοδομικών αδειών και η απαγόρευση εκτέλεσης εργασιών έως ότου κυρωθούν οι σχετικοί δασικοί χάρτες.

Παράλληλα η δημιουργία Ειδικής Υπηρεσίας Πρόληψης και Καταστολής Αυθαιρέτων Κατασκευών, η λειτουργία τηλεπισκοπικού συστήματος εντοπισμού νέων οικοδομών, η υποχρεωτική κτηματογράφηση με επείγουσες διαδικασίες και η επείγουσα ολοκλήρωση της διαδικασίας κύρωσης δασικών χαρτών.

Αυτή την ώρα γγ. του ΚΚΕ Α. Παπαρήγα έχει προεκλογική ομιλία στον πεζόδρομο του Θησείου.

"Τους επόμενους μήνες θα σκάσει η βόμβα που αφορά το σύστημα της κοινωνικής ασφάλισης, ήδη το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ προετοιμάζουν το έδαφος όταν λένε πως τα ταμεία είναι άδεια," τόνισε κατά τη συνέντευξη τύπου, για θέματα κοινωνικής ασφάλισης.

Η Γραμματέας του ΚΚΕ ζήτησε να καταργηθούν οι εισφορές των εργαζομένων για την υγεία, να παραμείνει στο δημόσιο η υγεία και η πρόνοια, πλήρη ασφάλιση των ανέργων, επίδομα ανεργίας στο 80% του βασικού μισθού και κατώτατη σύνταξη 1.120 ευρώ.

Τόνισε επίσης ότι η ΝΔ έχει χάσει την επαφή με τα λαϊκά στρώματα και οι επιχειρηματίες έχουν δώσει τα κλειδιά στο ΠΑΣΟΚ λόγω της σοσιαλδημοκρατικής του ικανότητας να εξαπατά το λαό.

Το Ποικίλο Όρος επισκέφθηκε ο Αλέξης Τσιπρας, για να αναδειχθεί η περιβαλλοντική καταστροφή που έχει προκαλέσει η σιδηροδρομική γραμμή Ικονίου - Εμπορευματικού Κέντρου Ασπροπύργου.

Τόνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα παραμείνει στην πρώτη γραμμή των αγώνων για τα δικαιώματα των πολιτών και έφερε ως παράδειγμα το θέμα του γηπέδου του ΠΑΟ.

"Σε αυτές τις εκλογές όλες οι πολιτικές δυνάμεις μιλούν για προστασία του περιβάλλοντος και για βιώσιμη ανάπτυξη, αλλά οι μόνοι που διεκδικούν πραγματικά ποιότητα ζωής και προστασία του περιβάλλοντος είναι οι ενεργοί πολίτες, τόνισε ο κ. Τσιπρας.

Ο κ. Τσίπρας τόνισε την ανάγκη να παραμείνει πράσινο ό,τι έχει απομείνει στο λεκανοπέδιο της Αττικής και ιδιαίτερα να προστατευτούν οι περιαστικοί ορεινοί όγκοι.

Ο πρόεδρος του ΣΥΝ ζήτησε να χαρακτηριστούν ζώνη υψηλής προστασίας, πρώτη ζώνη προστασίας, χωρίς υποζώνες που διευκολύνουν την μετατροπή διαφόρων κατασκευών σε βίλες και σε πολυτελείς οικίες και πρόσθεσε ότι πρέπει να κατοχυρωθεί ο δημόσιος και δασικός χαρακτήρας των ορεινών όγκων, ιδιαίτερα του Ποικίλου Όρους, γιατί είναι αδιανόητο σήμερα τα 2/3 του, 17 χιλιάδες στρέμματα, να τα διεκδικεί η Μονή Κλειστών και η Μητρόπολη της Λαμίας.

Στη Λάρισα περιοδεύει ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης.
Πηγή: skai.gr