Επίσκεψη Τσίπρα στο Ποικίλο Όρος

Το Ποικίλο Όρος επισκέφθηκε ο Αλέξης Τσιπρας, για να αναδειχθεί η περιβαλλοντική καταστροφή που έχει προκαλέσει η σιδηροδρομική γραμμή Ικονίου - Εμπορευματικού Κέντρου Ασπροπύργου.

Τόνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα παραμείνει στην πρώτη γραμμή των αγώνων για τα δικαιώματα των πολιτών και έφερε ως παράδειγμα το θέμα του γηπέδου του ΠΑΟ.

"Σε αυτές τις εκλογές όλες οι πολιτικές δυνάμεις μιλούν για προστασία του περιβάλλοντος και για βιώσιμη ανάπτυξη, αλλά οι μόνοι που διεκδικούν πραγματικά ποιότητα ζωής και προστασία του περιβάλλοντος είναι οι ενεργοί πολίτες, τόνισε ο κ. Τσιπρας.

Ο κ. Τσίπρας τόνισε την ανάγκη να παραμείνει πράσινο ό,τι έχει απομείνει στο λεκανοπέδιο της Αττικής και ιδιαίτερα να προστατευτούν οι περιαστικοί ορεινοί όγκοι.

Να χαρακτηριστούν ζώνη υψηλής προστασίας, πρώτη ζώνη προστασίας, χωρίς υποζώνες που διευκολύνουν την μετατροπή διαφόρων κατασκευών σε βίλες και σε πολυτελείς οικίες και πρόσθεσε ότι πρέπει να κατοχυρωθεί ο δημόσιος και δασικός χαρακτήρας των ορεινών όγκων, ιδιαίτερα του Ποικίλου Ορους, γιατί είναι αδιανόητο σήμερα τα 2/3 του, 17 χιλιάδες στρέμματα, να τα διεκδικεί η Μονή Κλειστών και η Μητρόπολη της Λαμίας.
Πηγή: skai.gr