Κλείσιμο

Κρίσιμες διεργασίες για το debate

Νέα πρόταση καταθέτουν οι εκπρόσωποι των κομμάτων, μετά τις διαμαρτυρίες των δημοσιογράφων που θα συμμετάσχουν στην τηλεοπτική αναμέτρηση των έξι πολιτικών αρχηγών.

Τα κόμματα συμφωνούν να αυξηθεί ο χρόνος της ερώτησης και να επιτρέπονται δύο διευκρινιστικές ερωτήσεις ανά κύκλο.

Οι δημοσιογράφοι αναμένουν και γραπτώς τις προτάσεις, ώστε να λάβουν τις τελικές αποφάσεις.

Σε ανακοίνωσή τους οι 7 δημοσιογράφοι αναφέρουν μεταξύ άλλων ότι η διαδικασία, έτσι όπως έχει οριστεί, καθιστά περιττή την παρουσία τους.

Ο δημοσιογράφος πρέπει να μπορεί να ρωτάει ελεύθερα, να έχει επαρκή χρόνο για να διατυπώσει τις ερωτήσεις και να έχει τη δυνατότητα να ζητήσει διευκρινίσεις από τον πολιτικό αρχηγό, τονίζουν στο σχετικό κείμενο.

Σε ό,τι αφορά την τηλεοπτική αναμέτρηση Καραμανλή - Παπανδρέου, την Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου, φαίνεται πως υπάρχει συμφωνία, όπως προκύπτει από τις επιστολές των εκπροσώπων των δύο κομμάτων. 

"Για άλλη μια φορά υπογραμμίζουμε την ανάγκη διεξαγωγής του ντιμπέιτ ανάμεσα στους έξι πολιτικούς αρχηγούς για λόγους πλουραλισμού και δημοκρατίας. Η ανάγκη βελτίωσής του δεν μπορεί να αποτελεί άλλοθι για την ματαίωσή του, γεγονός που θα συνιστούσε πλήγμα στον ισότιμο δημοκρατικό διάλογο αλλά και επιστροφή σε ένα στενά δικομματικό πλαίσιο" δηλώνει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Περιοδείες πολιτικών αρχηγών το Σάββατο
 
Σε περιοχές της Αιτωλοακαρνανίας θα περιοδεύσει το Σάββατο ο πρωθυπουργός ο οποίος το βράδυ θα μιλήσει στα Ιωάννινα. 

Συνάντηση με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Γιώργο Παπανδρέου θα έχουν οι εκπρόσωποι της "Συνεργασίας των 12 Φορέων για το Περιβάλλον". Μεταξύ αυτών οι πρόεδροι ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ, Τεχνικού Επιμελητηρίου, Δικηγορικών Συλλόγων Αθήνας και Πειραιά και οι πρυτάνεις των πανεπιστημίων.

Τους επόμενους μήνες θα σκάσει η βόμβα που αφορά το σύστημα της κοινωνικής ασφάλισης, ήδη το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ προετοιμάζουν το έδαφος όταν λένε πως τα ταμεία είναι άδεια, τόνισε η Αλέκα Παπαρήγα κατά τη συνέντευξη τύπου, για θέματα κοινωνικής ασφάλισης.   Στις 7.30 θα μιλήσει στον πεζόδρομο του Θησείου.

Το Ποικίλο Όρος επισκέφθηκε ο Αλέξης Τσίπρας. Ανέλυσε επίσης τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ για την οικολογική κρίση.

Στη Λάρισα θα περιοδεύσει ο Γιώργος Καρατζαφέρης.
Πηγή: skai.gr