«Θολό τοπίο» για το ντιμπέιτ των «6»

«Θολό» παραμένει το τοπίο σε ό,τι αφορά την τηλεμαχία των 6 πολιτικών αρχηγών.

Το ζήτημα αναμένεται να ξεκαθαρίσει το Σάββατο, καθώς ενδέχεται με πρωτοβουλία των δημοσιογράφων, να πραγματοποιηθεί συνάντηση με τους εκπρόσωπους των κομμάτων, για την αναβάθμιση των όρων της τηλεοπτικής αναμέτρησης.

Οι δημοσιογράφοι ζητούν να μην περιορισθεί ο χρόνος διατύπωσης των ερωτήσεων από 30’’ σε 20’’, αλλά και να μην καταργηθεί η δυνατότητα διευκρινιστικής ερώτησης.

Όλα τα κόμματα, πλην της ΝΔ, συντάσσονται με όλα τα αιτήματα των δημοσιογράφων, μάλιστα ο κ. Καρατζαφερης δηλώνει ότι δεν εχει την πρόθεση να συμμετέχει εφόσον δεν αλλάξουν οι όροι και οι κανόνες.

Από πλευράς Νέας Δημοκρατίας, ο Ευάγγελος Αντώναρος συμφωνεί μόνο στο να μη μειωθεί ο χρόνος των ερωτήσεων.

Συμφωνία για την τηλεμαχία Καραμανλή - Παπανδρέου

Όσον αφορά το ντιμπέιτ Κ. Καραμανλή και Γ. Παπανδρέου, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ συμφώνησαν, όπως προκύπτει από την αλληλογραφία Ευ. Αντώναρου και Γ. Παπακωνσταντίνου.

Στις επιστολές τους οι κ. Αντώναρος και Παπακωνσταντίνου συμφώνησαν το ντιμπέιτ των δύο υποψήφιων πρωθυπουργών να γίνει την Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου στις 20:00. Η συζήτηση θα έχει διάρκεια 75 λεπτά.

Επίσης, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ συμφώνησαν να υπάρξει ένας μόνος δημοσιογράφος (Μαρία Χούκλη από τη ΝΕΤ), ο οποίος θα συντονίζει τη συζήτηση. 

Ακόμη, συμφωνήθηκαν και οι θεματικές ενότητες [εξωτερική πολιτική, οικονομία - ανάπτυξη, κοινωνικά θέματα (παιδεία), περιβάλλον (υποδομές) και κράτος / δημόσια διοίκηση].

Πηγή: skai.gr