Κλείσιμο

Διαβουλεύσεων συνέχεια για το ντιμπέιτ

«Ναι» στις προτάσεις των δημοσιογράφων για το ντιμπέιτ απαντά το ΠΑΣΟΚ, μετά τις αιτιάσεις που εξέφρασαν σε κοινή ανακοίνωση τους.

Υπενθυμίζεται ότι μετά από σύσκεψη για τους όρους διεξαγωγής της τηλεμαχίας οι δημοσιογράφοι εξέδωσαν ανακοίνωση, την οποία και απέστειλαν προς τα κόμματα, στην οποία σημειώνουν μεταξύ άλλων ότι «οι όροι διεξαγωγής του ντιμπέιτ έχουν υποβαθμιστεί σε σχέση με προηγούμενες τηλεμαχίες αντί να βελτιωθούν και ότι πλέον ο ρόλος των δημοσιογράφων καθίσταται περιττός».

«Ο δημοσιογράφος πρέπει να μπορεί να ρωτάει ελεύθερα, να έχει επαρκή χρόνο για να διατυπώσει τις ερωτήσεις και να έχει τη δυνατότητα να ζητήσει διευκρινίσεις από τον πολιτικό αρχηγό. Ζητάμε, λοιπόν, διάλογο, ακόμη και εντός της ημέρας, ώστε να προσδιοριστεί εγκαίρως το πλαίσιο διεξαγωγής του ντιμπέιτ και να είναι χρήσιμη η παρουσία μας» αναφέρει η ανακοίνωση των δημοσιογράφων.

Οι αντιδράσεις των κομμάτων

Η Νέα Δημοκρατία, έκανε λόγο για βήματα προόδου μεταξύ των κομματικών εκπροσώπων και των δημοσιογράφων, επισημαίνοντας ωστόσο ότι η παρουσία 6 πολιτικών και 6 δημοσιογράφων στο ντιμπέιτ μπορεί να προξενήσει αγκυλώσεις στην ομαλή διεξαγωγή του.

«Ο ρόλος των κομμάτων είναι σημαντικός, αλλά πρωταγωνιστές είναι οι αρχηγοί των κομμάτων» τονίζει σε ανακοίνωση του το ΚΚΕ. Αναφέρει ότι το θέμα εχει εξαντληθεί υπενθυμίζοντας τις δικές του προτάσεις για αλλαγή των όρων διεξαγωγής της τηλεμαχίας.

Ο ΣΥΡΙΖΑ δηλώνει κατηγορηματικά αντίθετος στη ματαίωση του ντιμπειτ, την οποία χαρακτηρίζει «δώρο στο δικομματισμό».

Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης αφού δήλωσε ότι συμφωνεί με τους δημοσιογράφους, είπε ότι δεν έχει την πρόθεση να συμμετέχει σε αυτό το σόου, αν και εφόσον δεν αλλάξουν οι όροι και οι κανόνες που θέλουν να επιβάλλουν οι δύο μεγάλοι.

Επιστολή Αντώναρου

Στο μεταξύ, επιστολή στον εκπρόσωπο Τύπου του ΠΑΣΟΚ απέστειλε ο Ε. Αντώναρος. Ο κ. Αντώναρος δηλώνει σύμφωνος για την τηλεοπτική συζήτηση, διάρκειας 75 λεπτών, μεταξύ των κκ Καραμανλή και Παπανδρέου, την Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου. Παράλληλα προτείνει να συμπληρωθεί η ενότητα «Κοινωνικά θέματα» με «θέματα Παιδείας» και η ενότητα «Περιβάλλον» με «υποδομές».

Προκειμένου η συζήτηση να διατηρήσει αμείωτο το ενδιαφέρον των ελλήνων πολιτών, ο κ. Αντώναρος θεωρεί αυτονόητο να προκύψει η σειρά των θεματικών ενοτήτων κατά τη διάρκεια του διαλόγου με τον εξής τρόπο: Για κάθε ενότητα θα υπάρχει γραπτή εισαγωγική τοποθέτηση του συντονιστή εντός λευκού φακέλου, χωρίς άλλα χαρακτηριστικά. Ο συντονιστής θα επιλέγει τυχαία έναν από τους φακέλους και θα ζητά από τους αρχηγούς να τοποθετηθούν.

Για το χρόνο απάντησης των πολιτικών αρχηγών ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης προτείνει: Τρία λεπτά για κάθε πρωτολογία, τρία λεπτά για κάθε δευτερολογία και ένα λεπτό για κάθε τριτολογία του κάθε αρχηγού.

Πηγή: skai.gr