"Το ΠΑΣΟΚ θα πιάσει αμέσως δουλειά"

Τη δέσμευση του ΠΑΣΟΚ ότι αν έρθει στην εξουσία θα θέσει αμέσως σε εφαρμογή το σχέδιο εξόδου από την κρίση, με τα πέντε βασικά νομοσχέδια που ανακοίνωσε ο Γιώργος Παπανδρέου στη ΔΕΘ, επεσήμανε ο υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Τηλέμαχος Χυτήρης, ο οποίος μέσα από το διάλογο πολιτών – πολιτικών του ΣΚΑΪ.gr, απάντησε στις ερωτήσεις του δημοσιογράφου Γιάννη Απέργη και των χρηστών του ΣΚΑΪ.gr 

Ο κ. Χυτήρης τόνισε ότι η ΝΔ απέτυχε σε όλους τους τομείς διακυβέρνησης και έκανε λόγι για επαναδιαπραγμάτευση με την ΕΕ, όσον αφορά στο έλλειμμα και επεσήμανε ότι το ΠΑΣΟΚ θα υιοθετήσει ένα δίκαιο φορολογικό σύστημα στο οποίο όλοι θα πληρώνουν ανάλογα με τα εισοδήματά τους. 

Επίσης, υπογράμμισε τη δέσμευση του ΠΑΣΟΚ για  ηλεκτρονική διακυβέρνηση σε όλους τους τομείς του δημοσίου και για συμμετοχή του πολίτη στα κοινά, μέσω δημοψηφισμάτων.

Ο κ. Χυτήρης, αναφερόμενος στη διαφθορά και την πολιτική διαφάνεια, είπε ότι πρέπει να αλλάξουν οι νόμοι, ώστε τα σκάνδαλα να φτάνουν στη Δικαιοσύνη, προτού φτάσουν στην παραγραφή.

Μάλιστα, τόνισε ότι «εκ των υστέρων κάποιοι τιμωρήθηκαν από τον Κώστα Καραμανλή, με το να μην μπουν στα ψηφοδέλτια, αλλά όλοι αυτοί ήταν υπουργοί της κυβέρνησης Καραμανλή».

Όσον αφορά τα πράσινα τέλη κυκλοφορίας και τους ημιυπαίθριους, είπε ότι πρόκειται για θέματα που θα επανεξετάσει το ΠΑΣΟΚ, καθώς τα θεωρεί μπερδεμένα και άδικα.

Επεσήμανε ότι οι πλειστηριασμοί θα ρυθμιστούν με νόμο ο οποίος δε θα έχει «παραθυράκια», ούτε δικαιολογίες με πρόσχημα το έλλειμμα.

Για την ασυλία των βουλευτών, είπε ότι πρέπει να είναι ισότιμοι με τους πολίτες και να καλύπτονται από την ασυλία μόνο για συγκεκριμένα και προσδιορισμένα παραπτώματα.

Αναφερόμενος στις προσλήψεις στο δημόσιο, κατηγόρησε την κυβέρνηση για ρουσφέτια της τελευταίας στιγμής και είπε ότι για όλο το δημόσιο τομέα πρέπει μία φορά το χρόνο να γίνεται πανελλήνιος διαγωνισμός μέσω ΑΣΕΠ.

Για τους συμβασιούχους, είπε ότι είναι ένα θέμα με το οποίο θα ασχοληθεί το ΠΑΣΟΚ, επισημαίνοντας ότι τα θέματα που αφορούν τους συμβασιούχους είναι πολλά και κάθε τομέας πρέπει να εξεταστεί ξεχωριστά. 

Όσον αφορά τη μετανάστευση είπε ότι πρέπει να θωρακιστούν τα σύνορα της χώρας και να τηρούνται οι διεθνείς κανόνες, αλλά επεσήμανε ότι δεν πρέπει να ξεχνάμε πως οι μετανάστες είναι άνθρωποι και πρέπει να αντιμετωπίζονται ανθρώπινα, υπογραμμίζοντας ότι πρέπει να διαχωριστούν σε οικονομικούς και πολιτικούς μετανάστες.

Για το debate, είπε ότι δε θα επηρεάσει το αποτέλεσμα των εκλογών και τόνισε ότι σημασία έχει να γίνει μία συζήτηση ουσίας και όχι του φαίνεσθαι.

Επίσης, είπε ότι το ΠΑΣΟΚ θα αλλάξει τον εκλογικό νόμο και θα τεμαχίσει τη Β' Περιφέρεια Αθηνών.

Είπε ακόμα ότι το ΠΑΣΟΚ θα ενισχύσει τον τομέα του πολιτισμού.

Η επόμενη συνέντευξη είναι προγραμματισμένη για τη Δευτέρα 21/9 με τον υποψήφιο Βουλευτή Α΄Αθηνών της ΝΔ Γεώργιο Αλογοσκούφη.
 
Για να συμμετάσχετε στο διαδραστικό διάλογο με τους πολιτικούς, επιλέξτε τον πολιτικό που θέλετε να ρωτήσετε, κάνοντας κλικ στα παρακάτω λινκ. Γράψτε τα στοιχεία σας και θέσετε τα ερωτήματά ή τα σχόλια σας.

Λάβετε από ΤΩΡΑ θέση στον ιστότοπο του ΣΚΑΪ.

Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου
Γεώργιος Αλογοσκούφης
Υποψήφιος Βουλευτής Α' Αθηνών - ΝΔ.


Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου
Μιχάλης Χρυσοχοΐδης
Υποψήφιος Βουλευτής Β' Αθηνών - ΠΑΣΟΚ.


Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου
Σπύρος Χαλβατζής
Υποψήφιος Βουλευτής Β' Αθηνών - ΚΚΕ.

Πηγή: skai.gr