Περιοδείες των πολιτικών αρχηγών

Συνεχίζουν τις περιοδείες του οι αρχηγοί των πολιτικών κομμάτων ενόψει των εκλογών της 4ης Οκτωβρίου.

Ο πρωθυπουργός, Κώστας Καραμανλής θα μιλήσει το απόγευμα της Παρασκευής στην Πλατεία Ηρώων στα Μέγαρα.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπανδρέου θα μιλήσει στην κεντρική πλατεία των Ιωαννίνων.

"Ο τσακωμός μεταξύ ΝΔ και ΠΑΣΟΚ γίνεται ανάμεσα στο πάγωμα των μισθών και τα ψίχουλα των αυξήσεων" δήλωσε η Αλέκα Παπαρήγα κατά την επίσκεψη της στο Δημόκριτο.

Τη μείωση των στρατιωτικών δαπανών ώστε να εξοικονομηθούν πόροι για την κοινωνική πολιτική, ζήτησε ο ΣΥΡΙΖΑ. Όπως ανακοινώθηκε επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας θα είναι ο δημοσιογράφος Βασίλης Μουλόπουλος. Στην τελευταία, τιμητική, θέση, έχει τοποθετηθεί ο Γιάννης Μπανιάς.

Στις υπόλοιπες θέσεις είναι οι Κάτια Γέρου, Άλκης Ρήγος, Τζίνα Πολίτη, Νίκος Μάνιος, Άννα Χατζησοφιά, Αλέξης Μπένος, Κατερίνα Γιαννάκη, Χρήστος Κατσούλας, Παναγιώτης Μαντάς, Πέπυ Ρηγοπούλου.

"Οι αρχηγοί της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ δεν βλέπουν ότι έχει βαλτώσει η αγορά", δήλωσε ο Γιώργος Καρατζαφέρης, κατά την επίσκεψη του στη Βαρβάκειο. Το απόγευμα θα μιλήσει στο Κιλκίς.

Δηλώσεις πολιτικών στο ΣΚΑΪ

Η χώρας μας επενδύει στην τριτοβάθμια εκπαίδευση τους περισσότερους πόρους, δήλωσε στο ΣΚΑΪ ο υπουργός Παιδείας και υποψήφιος της ΝΔ, Άρης Σπηλιωτόπουλος.

Είπε πως αν δούμε την συνολική δαπάνη για την παιδεία τότε οι δαπάνες πρέπει να αυξηθούν.

Ο κ. Σπηλιωτόπουλος είπε επίσης ότι και λόγο της οικονομικής κρίσης δεν καταφέραμε να αγγίξουμε το στόχο του 5% στις δαπάνες για την παιδεία.

Η υποψήφια βουλευτής με το ΠΑΣΟΚ Άννα Διαμαντοπούλου τόνισε ότι το ΠΑΣΟΚ λαμβάνει σοβαρά υπ’ όψη τα συμπεράσματα του Εθνικού Συμβουλίου για την Παιδεία, τονίζοντας ότι το Συμβούλιο θα συνεχίσει και μετά τις εκλογές, εφόσον το ΠΑΣΟΚ είναι η νέα κυβέρνηση.

Είπε ακόμη, ότι πρέπει να θεσπιστούν συγκεκριμένοι εγκύκλιοι όσον αφορά στο αν χρειάζονται επιπλέον παράμετροι για την αναγνώριση των επαγγελματικών δικαιωμάτων όσων έχουν φοιτήσει στο εξωτερικό.

Τέλος τόνισε ότι αν και το κλίμα είναι θετικό, η προεκλογική μάχη θα συνεχιστεί μέχρι την τελευταία στιγμή.
Πηγή: skai.gr